Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Νέα Εποχή για τα Νησιά μας: Είναι δικαίωμα των κατοίκων Πάρου - Αντιπάρου η πρόσβαση στο αγαθό της Υγείας

Ο περιφερειακός συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Ν.Αιγαίου «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας», με αφορμή ...




Ο περιφερειακός συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Ν.Αιγαίου «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας», με αφορμή την κινητοποίηση των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου για την υγεία, εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους για την πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. Πάρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οδηγών του Ε.Κ.Α.Β.


Είναι δικαίωμα των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου η πρόσβαση στο αγαθό της Υγείας και στα υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά, επισημαίνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Κόκκινος και ο περιφεριακός σύμβουλος Πάρου-Αντιπάρου, Κωνσταντίνος Μπιζάς  
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
"Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου αναδεικνύουν την αγωνία των μονίμων κατοίκων των νησιών που μετατρέπεται σε αγώνα. Σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τον τόπο οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου – Αντιπάρου ζητούν το αυτονόητο: να διαφυλαχτεί το αγαθό της Υγείας και να έχουν πρόσβαση σε αυτό όλοι. 

Η απουσία παιδιάτρου για τα 2500 παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου από τον Νοέμβριο του 2010 έως σήμερα αναδεικνύει την αστοχία και τις αρνητικές συνέπειες των μνημονιακών μέτρων που ακολούθησαν την προσφυγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ. τον Απρίλιο του 2010.  

Ο Περιφερειακός Συνδυασμός της μείζονος Αντιπολίτευσης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των Παριανών και Αντιπαριωτών για την πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. Πάρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οδηγών του Ε.Κ.Α.Β.

Καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου αυτά να ικανοποιηθούν και ταυτόχρονα να διαφυλάξει την συνταγματική υποχρέωση της για την νησιωτικότητα. 

Καλεί τους κατοίκους των νησιών να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και με ενωτική και διεκδικητική δράση - μακριά από σκοπιμότητες -  να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο. 

Η Πάρος και η Αντίπαρος είναι δυο από τα νησιά - διαμάντια του Αιγαίου και βασικοί τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας. Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες τους πρέπει να είναι και να νιώθουν ασφαλείς. 

Η κινητοποίηση που πραγματοποιείται την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 καθώς και η μαζική συμμετοχή (5419 κάτοικοι) στο Δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά και το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύσεις". 


Πηγή : http://www.naxos-news.gr/