Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο τραγέλαφος του δημοσίου!

Ένα απλό περιστατικό δείχνει πως λειτουργεί ακόμη και σήμερα, εν έτει 2014, η δημόσια διοίκηση. Η ιστορία αφορά τρεις κορυφαίους υπο...

Ένα απλό περιστατικό δείχνει πως λειτουργεί ακόμη και σήμερα, εν έτει 2014, η δημόσια διοίκηση.

Η ιστορία αφορά τρεις κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης που υπέγραψαν αποσπάσεις υπαλλήλων από τις πρώην κατηργημένες ΔΟΥ σε πέντε νησιωτικούς δήμους βάσει νόμου που έχει καταργηθεί εδώ και έξι χρόνια (!) με αποτέλεσμα το Ελεγκτικό Συνέδριο όπως ήταν φυσιολογικό ν’ ανάψει «κόκκινο» φως.

Τώρα, αναζητείται λύση προκειμένου να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία) που να ρυθμίζει το «κενό νόμου» που υπάρχει καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι βρίσκονται σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ομηρίας. 

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Τήνου Π. Κροντηράς καθώς η μία περίπτωση αφορά το δικό του Δήμο κάνοντας λόγο για «παραλογισμό» της δημόσιας διοίκησης ζητώντας από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Υπήρξε μάλιστα πριν από λίγες μέρες κοινή επιστολή των δημάρχων Τήνου, Άνδρου, Κυθήρων, Θάσου και Καρπάθου προς τους συναρμόδιους υπουργούς με την οποία ζητούσαν να κατατεθεί στη Βουλή η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση.

Πηγή: topontiki.gr