Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κατατέθηκε τροπολογία για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών

Η δυνατότητα διεξαγωγής των ευρωεκλογών κατά τη διενέργεια της επαναληπτικής ψηφοφορίας των αυτοδιοικητικών εκλογών θεσμοθετείται με τ...






Η δυνατότητα διεξαγωγής των ευρωεκλογών κατά τη διενέργεια της επαναληπτικής ψηφοφορίας των αυτοδιοικητικών εκλογών θεσμοθετείται με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να αμβλύνει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή της να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.




Σύμφωνα με την τροπολογία, αποκλείεται η διεξαγωγή των ευρωεκλογών ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές την πρώτη Κυριακή, καθώς ορίζεται ότι διενεργούνται μόνο κατά την επαναληπτική ψηφοφορία των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. 

Παράλληλα, παρατείνεται κατά δύο ημέρες ο απαιτούμενος χρόνος για την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο. Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος είναι η διασφάλιση μίας ευχερέστερης και ασφαλέστερης διεξαγωγής της διαδικασίας.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία, στις αυτοδιοικητικές εκλογές απαγορεύεται η συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών χωρών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), δηλαδή Ιρλανδίας, Λιχτενστάιν, Νορβηγίας και Ελβετίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις δίκες. Η συζήτηση και ψήφισή του θα διεξαχθεί την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.


Πηγή : http://www.naxos-news.gr/