Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δυσμενής εξέλιξη για την Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ακύρωσε την απόφαση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης γ...

camera man
Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ακύρωσε την απόφαση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τη χρηματοδότηση της Ρ.Ε.ΔΗ.Σ.Ε. η οποία βρίσκεται και πάλι στον «αέρα».
Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από τη δημοτική αρχή ότι η χρηματοδότηση των 30.000 ευρώ ανά έτος θα προχωρούσε κανονικά μετά και το πράσινο φως που είχε ανάψει σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τα δεδομένα ανατράπηκαν και πάλι.

Το βασικό σκεπτικό της απόφασης
Το σκεπτικό της απόφασης (διαβάστε τη ολόκληρη) αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι από τη μελέτη του φακέλου της υπόθεσης προκύπτει ότι η Ρ.Ε.ΔΗ.Σ.Ε. δεν αποτελεί απλά μια δημοτική ραδιοφωνική επιχείρηση, αλλά μια πολυσύνθετη εμπορική επιχείρηση με διάφορους σκοπούς, μερικοί εκ των οποίων είναι τελείως ξένοι προς τη ραδιοφωνία.
Ως εκ τούτου, εμπίπτει στις γενικές διατάξεις του Π.Δ. 25/1988 που απαγορεύουν τη χρηματοδότηση δημοτικών επιχειρήσεων από τους Δήμους.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δήμος έχει ένα μήνα προθεσμία να προσφύγει κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ή να προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης για τη χρηματοδότηση της Ρ.Ε.ΔΗ.Σ.Ε.
Οδηγούν το σταθμό στον αργό θάνατο 
Είναι γεγονός ότι για τη χρηματοδότηση της Ρ.Ε.ΔΗ.Σ.Ε. από το Δήμο έχουν γίνει προσφυγές επί προσφυγών στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς αποφάσεων, αλλά και στο ΣτΕ.
Το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα.
Ότι η δημοτική αρχή, παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει, δείχνει παντελώς ανήμπορη να διασφαλίσει τη νομιμότητα της χρηματοδότησης προς τη Ρ.Ε.ΔΗ.Σ.Ε., με συνέπεια οι συνεχείς αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου να αποδεικνύονται διάτρητες και να ακυρώνονται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.   
Παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί προς τους υπεύθυνους του σταθμού για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της χρηματοδότησης, εδώ και 3 χρόνια έχουν αποδειχθεί "κούφια" λόγια που όχι μόνο αποτέλεσμα δεν έχουν φέρει, αλλά οδηγούν το σταθμό στον αργό θάνατο. 


Πηγή : Cyclades24.gr