Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κατέθεσε προσφυγή για τα αιολικά πάρκα ο δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε τοποθετηθεί, μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό ΠΕ.ΚΑ., κατ...



Το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε τοποθετηθεί, μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό ΠΕ.ΚΑ., κατά της δημιουργίας μεγάλων αιολικών πάρκων στο νησί της Νάξου με την επισήμανση, ότι εάν κριθεί απαραίτητο ο δήμος θα προβεί στις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες κατά της απόφασης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Naxos News, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ανέθεσε πριν λίγες ημέρες σε δικηγόρο να προβεί σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης της υπουργικής απόφασης...


.. στο ΣτΕ από κοινού με άλλους δήμους.

Πάντως, και με δεδομένο το γεγονός, ότι ισχύει συγκεκριμένη χρονική προθεσμία για την υποβολή της προσφυγής, που είναι 60 ημέρες μετά τη δημοσίευση της απόφασης, δεν ήταν δυνατόν να έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση μέχρι το βράδυ της Κυριακής, για το αν τελικώς κατατέθηκε η προσφυγή από το δικηγόρο κ. Ξανθούλη κατ’ εντολή του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου, κατέθεσε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, αίτηση ακύρωσης της απόφασης που συνυπογράφουν σύλλογοι και πολίτες.
Υπενθυμίζεται, ότι και η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, αποφάσισε να προσφύγει κατά της ίδιας απόφασης από κοινού με τους δήμους, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου, Άνδρου και Τήνου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι περιβαλλοντικοί όροι που εγκρίθηκαν με την απόφαση 172568/23-12-2013 του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αφορούν την κατασκευή και λειτουργία του έργου: “Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 218,5 MW (95Α/Γ) και των συνοδών σε αυτό έργων, που αποτελείται από: “Αιολικό Παρκο ΣΚΟΥΜΠΙ Α.Ε”, ισχύος 9,2 MW, “Αιολικό Πάρκο ΓΚΟΡΑΚΙ Α.Ε”, ισχύος 16,1 MW, “Αιολικό Πάρκο ΚΑΦΟΥΤΣΙ Α.Ε”, ισχύος 27,6 MW, “Αιολικό Πάρκο ΒΟΥΡΛΑΣ Α.Ε”, ισχύος 32,2 MW, “Αιολικό Πάρκο ΔΙΣΤΟΜΟΣ Α.Ε”, ισχύος 36,8 MW, “Αιολικό Πάρκο ΓΟΥΡΛΕΣ Α.Ε”, ισχύος 27,6 MW, “Αιολικό Πάρκο ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε”, ισχύος 23 MW, “Αιολικό Πάρκο ΦΩΛΙΑ Α.Ε”, ισχύος 20,7 MW, “Αιολικό Πάρκο ΓΚΑΓΚΑΡΗ Α.Ε”, ισχύος 25,3 MW, στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο ν. Κυκλάδων και διασυνδετική γραμμή μεταφοράς 150 kV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης, ν. Αττικής”.


Πηγή : http://www.naxos-news.gr/