Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σε 73 μέτρα βάθος εντοπίστηκε το αλιευτικό της τραγωδίας του Φαρμακονησίου

Ανασύρθηκαν οι σοροί 4 αγνοουμένων. Αγνωστος ο αριθμός των νεκρών που παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι στο βυθισμένο πλοίο Σχεδόν ...


farmakonisi-metanastes

Ανασύρθηκαν οι σοροί 4 αγνοουμένων. Αγνωστος ο αριθμός των νεκρών που παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι στο βυθισμένο πλοίο

Σχεδόν είκοσι μέρες μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, όπου 12 μετανάστες πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, χθες το πρωί σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε το βυθισμένο αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν εκείνη τη Δευτέρα (20 Ιανουαρίου) οι 28 μετανάστες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, την Πέμπτη το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό «Στράβων» του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε σε βάθος 73 μέτρων το ναυάγιο του τουρκικού αλιευτικού σκάφους. Χθες το πρωί, υπό την επίβλεψη της αρμόδιας ανακρίτριας, κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο με χρήση μειγμάτων αερίων και εντόπισε αρχικά μέσα σε μια μικρή καμπίνα τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων (ένας άνδρας, μια γυναίκα, ένα αγόρι, ένα κορίτσι). Μέσα στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως λόγω των περιορισμένων διαστάσεών του, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων, καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν. Δεν έγινε γνωστός ο αριθμός των σορών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο βυθισμένο αλιευτικό.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού επισημαίνει ότι λόγω όλων αυτών των δυσκολιών σε συνεργασία με την αρμόδια ανακρίτρια το εγχείρημα θα επανεκτιμηθεί προκειμένου να σταθμιστούν οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν για την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Με εντολή της ανακρίτριας οι τέσσερις σοροί πρόκειται να μεταφερθούν με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Να σημειωθεί ότι στο δελτίο του Αρχηγείου του Λ.Σ. που εκδόθηκε χθες δεν αναφέρεται το σημείο που εντοπίστηκε το σκάφος, ωστόσο πηγές του υπουργείου υποστήριζαν ότι το αλιευτικό εντοπίστηκε λίγο βορειοδυτικότερα του αρχικού στίγματος του ναυαγίου, όπως αυτό είχε ανακοινωθεί από το Λιμενικό (1,5 ναυτικό μίλι από το Φαρμακονήσι).

Χριστίνα Παπασταθοπούλου
Πηγή : http://www.efsyn.gr/