Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

5.364 «ναι» νεκρώνουν τα δύο νησιά

Να συνεχιστεί ο αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να καταδικαστει η πολιτική που οδηγεί σε αφαν...



Να συνεχιστεί ο αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να καταδικαστει η πολιτική που οδηγεί σε αφανισμό τις υποδομές της υγείας στα νησιά και να απεργήσουν νεκρώνοντας τα δύο νησιά από κάθε δραστηριότητα στις 26 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου στο πρωτοποριακό πολιτικό πείραμα (πρώτο δημοψήφισμα στην Ελλάδα για ανάλογο θέμα), καθώς συνολικά 5.419 πολίτες ψήφισαν, αριθμός πολύ σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς πως στις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2012 οι ψηφίσαντες ήταν 8.310 (ποσοστό συμμετοχής 65,2% σε σχέση με τις εθνικές εκλογές). Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο δημοψήφισμα δεν πήραν μέρος οι περισσότεροι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου που ζουν και εργάζονται εκτός των δύο νησιών.

Οι κάτοικοι που προσήλθαν και ψήφισαν στα 12 εκλογικά τμήματα, παρουσία εφορευτικών επιτροπών, έριξαν στις κάλπες 5.364 «Ναι», 36 «Οχι» και 19 άκυρα. Την άμεση στελέχωση του υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας της Πάρου με μόνιμους γιατρούς για την προστασία των κατοίκων των 2 νησιών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών ζητά επιτακτικά με χθεσινή ανακοίνωση το συντονιστικό Πάρου-Αντιπάρου για την υγεία. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι επί 4 συνεχή χρόνια τα 2.500 παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου στερούνται των υπηρεσιών παιδιάτρου. Προσερχόμενοι στα σχολεία-εκλογικά κέντρα οι Παριανοί -ηλικιωμένοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, ΑμεΑ- σχολίαζαν μεταξύ τους πως η πρωτοβουλία του δημοψηφίσματος για τη δημόσια υγεία έχει ενοχλήσει πολλούς ιδιοκτήτες ιδιωτικών κέντρων υγείας της περιοχής.

Ως συνέχεια του επιτυχημένου δημοψηφίσματος, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Παροικιάς προγραμματίζεται για τις 10 το πρωί της επόμενης Τετάρτης, 26 Φεβρουαρίου.

Πηγή : http://www.efsyn.gr/