Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Παρουσίαση του προγραμματισμού για το Έτος Πολιτισμού 2014

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο κύριος Τζώρτζης Μακρυωνίτης, Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για τον Αναπτυξιακό προγραμματισμό, Περι...





Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο κύριος Τζώρτζης Μακρυωνίτης, Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για τον Αναπτυξιακό προγραμματισμό, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Ελευθερία Φτακλάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για ζητήματα πολιτισμού και αθλητισμού Κυκλάδων, κος Δημήτριος Γρυπάρης καθώς και το στέλεχος της ΠΝΑΙ για πολιτιστικά θέματα, κος Αναστάσιος Αναστασίου.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Αντιδήμαρχος, Ανδρέας Γιαλόγλου, ο  Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου, Ιάκωβος Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κος Γιάννης Ρούσσος, και αρκετοί πολιτιστικοί και τουριστικοί φορείς της Σύρου. 

Το λόγο πήρε πρώτη η κυρία Φτακλάκη, η οποία παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες των προγραμματικών δεσμεύσεων της ΠΝΑΙ, καθώς και το συντονισμό των δράσεων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος του κάθε νησιού, με κεντρικό άξονα τον πολιτισμό. 

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη, το «2014 Έτος Πολιτισμού για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου» αποτελεί το όψιμο μέσο για την ανάδειξη του ιδιαίτερου πολιτιστικού προφίλ κάθε νησιού της Περιφέρειας, και οι εκδηλώσεις που θα το πλαισιώσουν θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξωστρέφεια του τουριστικού μας προϊόντος. Τονίστηκε επίσης ο σημαντικός  ρόλος των κατά τόπους πολιτιστικών φορέων, οι οποίοι σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια θα πρέπει να προγραμματίσουν το συντομότερο δυνατό τις προτεινόμενες δράσεις για το τρέχον έτος. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων ενεργειών αποτελεί η προσπάθεια που καταβάλλεται από τους φορείς της Σύρου για την υποβολή της υποψηφιότητας του νησιού ως πολιτιστική πρωτεύουσα για το έτος 2021. Η κα Φτακλάκη κατέληξε ότι, χωρίς τη σύμπνοια και τη συνέργεια όλων των τοπικών φορέων, δεν θα καταστεί δυνατή η ευόδωση των προσπαθειών και προσδοκιών της ΠΝΑΙ.

Ο κύριος Γρυπάρης, παρουσίασε αρχικά τον  απολογισμό για το 2013 και στη συνέχεια παρέθεσε τον βασικό κορμό των μελλοντικών δράσεων. Καταλήγοντας, κάλεσε και εκείνος με τη σειρά του τους δήμους να κινητοποιηθούν περισσότερο ως προς τον προγραμματισμό και την υποβολή προς την ΠΝΑΙ συγκεκριμέν/ων και ρεαλιστικών προτάσεων.

Πηγή : http://www.naxos-news.gr