Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο τιμοκατάλογος των δουλεμπόρων στο Αιγαίο: Από 2.000 έως 10.000 ευρώ για ένα δικαίωμα στο όνειρο της Ευρώπης

Χιλιάδες ευρώ χρεώνουν το κεφάλι οι σύγχρονοι δουλέμποροι που αναλαμβάνουν να περάσουν οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και ανθρώπου...


Χιλιάδες ευρώ χρεώνουν το κεφάλι οι σύγχρονοι δουλέμποροι που αναλαμβάνουν να περάσουν οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και ανθρώπους από χώρες κατεστραμμένες από το Αιγαίο πέλαγος με πρώτο σταθμό την Ελλάδα και απώτερο σκοπό τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Τύπου της Κυριακής», το τιμολόγιο ξεκινάει από τις 2.000 ευρώ για τους πιο φτωχούς και φθάνει μέχρι τις 10.000 ευρώ το άτομο για εκείνους που έχουν μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες.
Κυκλώματα παράνομης διακίνησης ανθρώπων έχουν στήσει μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση με επίκεντρο το Μποντρούμ (Αλικαρνασός) όπου στοιβάζουν μετανάστες κατά χιλιάδες σε «αποθήκες ανθρώπων» μέχρι να αποφασίσουν να τους επιβιβάσουν σε σάπιες βάρκες και να προσπαθήσουν να τους περάσουν σε ελληνικό έδαφος.
Ετσι λειτουργούν τα κυκλώματα
Ακριβείς περιγραφές υπάρχουν επίσης, για τον τρόπο λειτουργίας των κυκλωμάτων. Διαθέτουν «συνεργάτες» στα νησιά του Αιγαίου, οι οποίοι τους ειδοποιούν για το πότε βγαίνουν τα πλωτά του Λιμενικού, έχουν συγκεκριμένο τιμολόγιο, ανάλογα με το «μπάτζετ» κάθε μετανάστη και είναι αδίστακτοι, αφού τολμούν να πετάνε στη θάλασσα ανθρώπους, που δεν ξέρουν μπάνιο για να διαφύγουν σε περίπτωση καταδίωξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι τιμές των διακινητών είναι:
  • 10.000 ευρώ το άτομο για μεταφορά στα ελληνικά νησιά με πολυτελή θαλαμηγό
  • 4.000 ευρώ το άτομο για σκάφος με κυβερνήτη, παρόμοιο με αυτό που βούλιαξε στο Φαρμακονήσι και
  • 2.000 ευρώ για φουσκωτό χωρίς κυβερνήτη
Σε θαλαμηγό επιβιβάζονται έναντι 10.000 ευρώ μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, συχνά Σύριοι, οι οποίοι είχαν οικονομική άνεση στην πατρίδα τους, την οποία εγκατέλειψαν λόγω πολέμου.

Πηγή : http://on-news.gr/