Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Επιστολή για ΖΟΕ στο Υπεκα | |Μη ύπαρξη ρυμοτομικού σχεδίου στο χωρίο ΜΟΥΝΤΑΔΟΣ ΤΗΝΟΥ

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι, Ο Σύνδεσμός μας, καίτοι «μικρός» σε σχέση με άλλους συλλόγους της Τήνου, πλην  όμως σφιχτοδεμ...

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Ο Σύνδεσμός μας, καίτοι «μικρός» σε σχέση με άλλους συλλόγους της Τήνου, πλην  όμως σφιχτοδεμένος και δυναμικός, καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες, από της ιδρύσεως του το έτος 1979,  για την πολιτιστική, πνευματική αλλά και υλική στήριξη καθώς επίσης την προώθηση και προβολή των εθίμων και παραδόσεων του χωριού μας, Μουντάδου.


Με την παρούσα, λοιπόν θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι ο Μουντάδος, το χωριό μας που είναι χαρακτηρισμένος και ως παραδοσιακός οικισμός, στερείται ρυμοτομικού σχεδίου και δεν έχει ενταχθεί στην Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου. Γνωρίζετε βέβαια ότι με το ΦΕΚ 160Δ/27.02.2003 καθορίστηκε η ΖΟΕ για την Τήνο και δεν έλαβε υπόψη το  χωριό μας ΜΟΥΝΤΑΔΟΣ. Έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια. Συγχωριανοί μας, αγόρασαν οικόπεδο και  δεν  μπορούν να χτίσουνε. 

Σχετικά με το θέμα μας και ο Δήμος Τήνου/Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Περιβάλλοντος.  με το υπό αριθμό πρωτοκ. 4114 /2-4-2013 έγγραφο του σας ενημέρωσε ότι το χωρίο Μουντάδος είναι παραδοσιακός οικισμός «χωρίς οριοθέτηση». 

Σας παρακαλώ λοιπόν να ενσκήψετε στο πρόβλημά μας ώστε να διορθωθεί σύντομα αυτή η «κραυγαλέα» παράλειψη. Πιστεύουμε ότι έχετε και τη βούληση και τη δυνατότητα να το πράξετε. Θα είμαστε αρωγοί σας σε αυτή την προσπάθεια.

Μετά πολλών ευχαριστιών, είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία.  

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού εκ Μουντάδου Τήνου Καταγόμενων



Ηλίας Αντ. Σιγάλας
Ζέας 137-139, Πειραιάς, 185 34
Τηλ. 6944318033, 2102591254
E-mail: sigalase@titan.gr