Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Παράταση της διευκόλυνσης για ενήμερους οφειλέτες

Για τρεις μήνες παρατείνεται η η δυνατότητα υπαγωγής ενήμερων οφειλετών στο πρόγραμμα διευκόλυνσης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υ...


Για τρεις μήνες παρατείνεται η η δυνατότητα υπαγωγής ενήμερων οφειλετών στο πρόγραμμα διευκόλυνσης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. Όπως σημειώνεται η παράταση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να αξιολογήσει την πορεία του προγράμματος.


Το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους οφειλέτες προβλέπει ότι ο δανειολήπτης δεν θα καταβάλλει δόση μεγαλύτερη του 30% του καθαρού εισοδήματος του. Το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται "σε όσους βιώνουν μία σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους -μεγαλύτερη από 20%- και το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα είναι χαμηλότερο από € 25.000".
 
Τονίζεται ότι οι άνεργοι με μηδενικό εισόδημα ή μόνον το επίδομα ανεργίας, αποκτούν δυνατότητα μηδενικών καταβολών με πλήρη απαλλαγή τόκων για χρονικό διάστημα έξι μηνών, συνεχόμενο ή τμηματικά προστιθέμενο ενώ δίνεται και η δυνατότητα μέσο-μακροπρόθεσμης περιόδου διευκόλυνσης, τεσσάρων ετών, στο δανειολήπτη που εξαιτίας της σημαντικής μείωσης των εισοδημάτων του δυσκολεύεται να παραμείνει συνεπής. Σημειώνεται τέλος ότι για το διάστημα αυτό, ο δανειολήπτης εφόσον είναι συνεπής στις αναπροσαρμοσμένες υποχρεώσεις του παραμένει ενήμερος χωρίς καμία επίπτωση στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

Πηγή : http://www.enet.gr