Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πανηγύρισε χθες η Τήνος την Εύρεση της Ιεράς Εικόνας και την Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Πανηγύρισε χθες 30/1 η Τήνος, την Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης. Πολύς κόσμος από τα γειτονικά νησιά, την Κόρινθο και την υπ...

Πανηγύρισε χθες 30/1 η Τήνος, την Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης. Πολύς κόσμος από τα γειτονικά νησιά, την Κόρινθο και την υπόλοιπη Ελλάδα, μαζί με τους ντόπιους, γιόρτασαν το καθιερωμένο τηνιακό έθιμο. 

Από το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κατευθύνθηκαν με τα Φαναράκια τους προς την Πλατεία Παντανάσσης (στην Εξέδρα) για να ψάλλουν με τους παρευρισκόμενους επισκέπτες του νησιού τα άσματα και τους ύμνους της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος, με την φιλαρμονική του Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου να συνοδεύει κι αυτή.

Στη συνέχεια για δεύτερη χρονιά βραβεύτηκαν τα καλύτερα γραπτά από τους μαθητές που έλαβαν μέρος στο προαιρετικό διαγωνισμό λογοτεχνίας, οι οποίοι ήταν τρεις μαθητές από το ΕΠΑ.Λ και τρεις από το ΓΕ.Λ. Τήνου.

Στη συνέχεια και μετά την βράβευση κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, μέσα από τα σοκάκια της πόλης, όπου και τελείωσε και η πομπή.

Στο τέλος υπήρχε κέρασμα στην Πλατεία Παντανάσσης. Επίσης να προσθέσουμε και τη ρίψη βεγγαλικών που φώτισαν σχεδόν όλο το παλιό λιμάνι.

Τέλος όλους εσάς που δυστυχώς δεν βρέθηκατε εδώ, σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε μέσα από τη ζωντανή μετάδοση που πραγματοποιήσαμε εμείς, η Συντακτική ομάδα των Τήνια NEWS. Οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί σε σχέση με τη περσινή λήψη φέτος είχαμε καλύτερο εξοπλισμό, και τα καταφέραμε χάρη στη δική σας συμβολή. Ποια συμβολή; Τα σχόλια φίλων, δλδ να έχουμε καλύτερη λήψη ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν την Εκδήλωση επειδή απουσίαζαν . Του χρόνου ευελπιστούμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.