Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, στις 21:00 Συναυλία Τζαζ προς ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Τήνου Γιώργος Κοντραφούρης - Hammond Organ Κων...

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, στις 21:00

Συναυλία Τζαζ προς ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Τήνου

Γιώργος Κοντραφούρης - Hammond Organ
Κων/νος Στουραΐτης - κιθάρα
Γιάννης Παπαδούλης - τύμπανα

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στο πλαίσιο των χειμερινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων παρουσιάζει στο κοινό της Τήνου τοBaby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη σε μια βραδιά γεμάτη Τζαζ, όπως μόνο ο Γιώργος Κοντραφούρης με το Hammond του μπορεί να αποδώσει μαζί με τον Κων/νο Στουραΐτη στην κιθάρα και το Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα.
Η βραδιά αφιερώνεται στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Τήνου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, θα διατίθενται όμως κουπόνια προς ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Τήνου.
Το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Κοντραφούρης θα μιλήσει σε μαθητές των Λυκείων της Τήνου για τη μουσική Τζαζ και με την ιδιότητα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή θα τους παρουσιάσει το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Τζαζ της Τήνου.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor's και Master's degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής. Είναι Λέκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδώντου Ιονίου Παν/μίου και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Tinos Jazz Festival.
To 2008 δημιούργησε το νεανικό σχήμα που τον συνοδεύει, τους Baby Trio, οι οποίοι ανανεώνονται ηλικιακά κατά τα δύο τρίτα μόλις τα μέλη περάσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Το Baby Trio δημιουργήθηκε για να εκφράσει την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ό,τι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό, όταν αρχίζει να παίζει σε ένα συγκρότημα με τους φίλους του». Το Baby Trio τελικά εκφράζει όλες τις «μη ρεαλιστικές» προσδοκίες που υπάρχουν πριν αρχίσει «η κανονική ζωή».

Με  την υποστήριξη της Fast Ferries
Οργάνωση Ι.ΤΗ.Π.

  • baby_trio_2014_web