Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

1 ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ η εισαγωγή σε νοσοκομείο

Σήμερα ξεκινάει και το μέτρο που επιβάλει εισιτήριο 5 ευρώ, για όσους εισέρχονται στα νοσοκομεία και 20 ευρώ για τα νοσήλεια οι ασφαλι...


Σήμερα ξεκινάει και το μέτρο που επιβάλει εισιτήριο 5 ευρώ, για όσους εισέρχονται στα νοσοκομεία και 20 ευρώ για τα νοσήλεια
οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τις 10 Ιανουαρίου. Σήμερα ξεκινάει και το μέτρο που επιβάλει εισιτήριο 5 ευρώ, για όσους εισέρχονται στα νοσοκομεία και 20 ευρώ για τα νοσήλεια.
Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρίνισε ότι η σχετική εγκύκλιος για το εισιτήριο των 25 ευρώ έχει βγει και ότι από αυτό εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες και οι άποροι. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει να πληρώσει, "δεν θα τον πηγαίνουμε φυλακή, μην ανησυχείτε" συμπλήρωσε.
Σχετικά με τη χρέωση 1 ευρώ ανά συνταγή, ανέφερε ότι “ θα βγει η διευκρινιστική εγκύκλιος μέσα στις επόμενες μέρες και θα αρχίσει να λειτουργεί” και διευκρίνισε ότι το ευρώ αυτό θα αφορά την κάθε συνταγή και όχι το κάθε φάρμακο και θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. “Μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο, να μην εισπράττεται από τους φαρμακοποιούς” διαμήνυσε ο κ. Γεωργιάδης.


Πηγή : 
http://www.alfavita.gr