Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Ελευθερίας Φτακλάκη και Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Απασχόλησης, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Περιφερειακών θεσμών κα...

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Απασχόλησης, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Περιφερειακών θεσμών και Διεθνών συνεργασιών και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», κ. Ελευθερία Φτακλάκη, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όπου παρουσίασε τον Απολογισμό της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον Τουρισμό, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και την Απασχόληση για το 2013, πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια συνάντηση εργασίας μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννη Ρούσσου, του Διευθυντή του Επιμελητηρίου, κ. Αλέξη Τσιάντη, και άλλων στελεχών του Επιμελητηρίου.
Ο κ. Ρούσσος ενημέρωσε την κ. Φτακλάκη για τις πρόσφατες ενέργειες και το μελλοντικό σχεδιασμό του φορέα, για την πορεία του Έργου ανάδειξης της αιγαιακής κουζίνας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου»/ΕΣΠΑ 2007-13 - Πράξη «Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου», αναφέροντας επίσης την πρόσφατη επιτυχημένη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013 με 25 παραγωγούς εκλεκτών Κυκλαδικών προϊόντων και τις προσεχείς σημαντικές συμμετοχές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στις διοργανώσεις Food Expo Greece (15-17 Μαρτίου) και Ημέρες Γαστρονομίας (9-11 Μαΐου) στην Αθήνα.
Το εν προκειμένω έργο περιλαμβάνει στοχευμένες ενέργειες προβολής και υποστήριξης των Κυκλαδικών παραγωγών και τοπικά παραγόμενων προϊόντων καθώς και δράσεις σχεδιασμένες για το Δίκτυο Aegean Cuisine μέσα από νέες συνεργασίες, ανανεωμένη διαδικτυακή παρουσία, ενέργειες δικτύωσης και στήριξης εξαγωγών με απώτερο στόχο την πλήρη εδραίωση ενός βιώσιμου, ανεξάρτητου Δικτύου που θα πετύχει την άρρηκτη σύνδεση της αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας με το τουριστικό προϊόν, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση της θεματικής τουριστικής κίνησης στα νησιά, με επισκέπτες που αποζητούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχουν να προσφέρουν οι επιχειρήσεις του Δικτύου.
Επιπρόσθετα συζητήθηκε το θέμα του καθορισμού των νέων κριτηρίων  ένταξης των μελών στο Δίκτυο, αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες και το χρονοδιάγραμμα επανεπιθεώρησης των υφιστάμενων μελών και επιθεώρησης των δυνητικών μελών.  Η κ. Φτακλάκη τόνισε δε τη σημασία της ένταξης της οικολογικής - περιβαλλοντικής διάστασης στα υπό εξέταση κριτήρια ως μια σημαίνουσα παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη.  
Ο κ. Ρούσσος ευχαρίστησε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη για την εξαιρετική μέχρι τώρα συνεργασία τους προσβλέποντας και σε ακόμα πιο εκτεταμένες μελλοντικές συνεργασίες προς όφελος της επιχειρηματικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.