Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΙΚΑ: Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η υποβολή περιοδικών δηλώσεων

Την παροχή της δυνατότητας υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) ΙΚΑ ακόμη και σε εκπρόθεσμους εργοδότες, δίχως κυρώσεις, εφό...

ικα
Την παροχή της δυνατότητας υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) ΙΚΑ ακόμη και σε εκπρόθεσμους εργοδότες, δίχως κυρώσεις, εφόσον ρυθμίσουν τις οφειλές τους, δίνει με απόφασή της η διοίκηση του Ιδρύματος.
Συγκεκριμένα, από τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώθηκε ότι για τους εργοδότες που έχει ανασταλεί η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, κατ' εφαρμογή του άρθρου 17 του ν. 3846/2010, δίνεται έως 31/1/2014 η δυνατότητα υποβολής των Α.Π.Δ. απαιτητών μισθολογικών περιόδων, με προσκόμιση μαγνητικού μέσου, στα αρμόδια υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της έδρας του εργοδότη, χωρίς την επιβολή κυρώσεων, με ταυτόχρονη υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης.
Επισημαίνεται ότι η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου θα ενεργοποιείται μόνον εφόσον ο εργοδότης προχωρήσει σε τακτοποίηση των οφειλών του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπολογίζονται πρόσθετες επιβαρύνσεις (Π.Ε.Π.Ε.Ε.) λόγω εκπρόθεσμης υποβολής Α.Π.Δ.

Πηγή : koutipandoras.gr