Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ψήφιση του Προϋπολογισμού για το έτος 2014 από τον Δήμο Τήνου

Ψηφίστηκε χθες 17/12 ο Προϋπολογισμός του Δήμου Τήνου για το έτος 2014, με ανεπαίσθητο ως ανύπαρκτο αντίλογο από την μειοψηφία, πλην της...

Ψηφίστηκε χθες 17/12 ο Προϋπολογισμός του Δήμου Τήνου για το έτος 2014, με ανεπαίσθητο ως ανύπαρκτο αντίλογο από την μειοψηφία, πλην της συνήθους και αναμενόμενης ….μειοψηφίας της.
Ο Δήμαρχος Τήνου αναφέρθηκε αναλυτικά στους στόχους του νέου προϋπολογισμού, ύψους 15.692.462,69 (τελευταίου της τρέχουσας δημοτικής θητείας), υπό τις αντίξοες συνθήκες που βιώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Τήνου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συγκαταλέγεται σήμερα στα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κατάρρευσης διότι η μείωση αθροιστικά των εσόδων της από κεντρικούς πόρους είναι τεράστια από το 2010 ως σήμερα, η δε μείωση από τα τέλη που καταβάλλουν οι πολίτες είναι η αναμενόμενη, ως απόρροια της ανέχειας και των δυσκολιών των συνανθρώπων μας. Εκεί ακριβώς που συμβαίνουν αυτά, ο Δήμος οφείλει να είναι παρών (και το πράττει) με μέτρα ευνοϊκά για τους πολίτες, στο μέτρο του δυνατού και του νόμιμου και με ενεργές τις κοινωνικές του δομές αλλά και να ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξημένες αρμοδιότητές του, που έρχονται αιφνίδια χωρίς καμία πρόβλεψη για αντίστοιχους πόρους και προσωπικό!
Ειδικά για το Δήμο μας ο Δήμαρχος στάθηκε στα έργα που έχουν προγραμματιστεί για τον νέο χρόνο και ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (σε πόλη και χωριά αλλά και σε έργα που ανεξαρτήτως πού «εδρεύουν» αντανακλούν σε όλο το νησί) και στο ότι τα οικονομικά κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, λαμβανομένων υπόψη όλων των άνω παραμέτρων. Ο Δήμος στέκεται συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του και πορεύεται με «νοικοκυριό» και διεκδίκηση και του τελευταίου ευρώ που μπορεί, από ευρωπαϊκά προγράμματα. Έτσι θα πορευτεί και το 2014 για μια Τήνο που μέσα στην καταιγίδα της εποχής, όχι μόνο αντιστέκεται αλλά και δημιουργεί και επιπλέον ξέρει να διεκδικεί το καλύτερο δυνατόν, για την πόλη και τα χωριά της.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Διευθυντή και το προσωπικό της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την έγκαιρη σύνταξη του προϋπολογισμού αλλά και για το ζήλο και τη συνέπειά που επέδειξαν κατά τη διάρκεια σύνταξής του.