Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Αύγουστος στην Τήνο | Weekenders.gr

Το Φεστιβάλ Τήνου δίνει και φέτος τον τόνο των εκδηλώσεων στο αγαπημένο κυκλαδίτικο νησί με ένα πρόγραμμα που, σε πείσμα των καιρών, δημ...

Το Φεστιβάλ Τήνου δίνει και φέτος τον τόνο των εκδηλώσεων στο αγαπημένο κυκλαδίτικο νησί με ένα πρόγραμμα που, σε πείσμα των καιρών, δημιουργήθηκε από τους διοργανωτές με μεράκι για να ικανοποιήσει τις διαθέσεις κάθε επισκέπτη. Συναυλίες, καλλιτεχνικές εκθέσεις, πολιτιστικές συναντήσεις μας περιμένουν όλο τον Αύγουστο!
Οι σημαντικότερες Συναυλίες
Το «Καλοκαιριφέρ» με τον Φοίβο Δεληβοριά, και τον Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα, συνεχίζει την περιοδεία του και ανοίγει τον συναυλιακό Αύγουστο της Τήνου την Πέμπτη 1η Αυγούστου στις 21.00 στον Κουμάρο.

Ο Γιάννης Κότσιρας συναντά στις 4 Αυγούστου τον Στάθη Δρογώση σε μία συναυλία στο χωριό «Λουτρά», γεμάτη με γνωστά αγαπημένα τραγούδια αλλά και νέα από την καινούρια του δουλειά «Μουσικό Κουτί».
Στην πλατεία του χωριού «Αρνάδος» με τη μαγευτική θέα σε όλες τις Κυκλάδες ο Γιώργος Χατζηνάσιος υπόσχεται, στις 7 Αυγούστου, να μαγέψει το κοινό με τις μελωδίες και τα τραγούδια του.
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με την ορχήστρα της επιστρέφουν την Κυριακή 11 Αυγούστου στην Τήνο στο πέτρινο θεατράκι του Κουμάρου για να ξαναθυμηθούμε μία από τις πιο ιδιαίτερες βραδιές στο νησί, ακούγοντας μουσικές της «Πολίτικης Κουζίνας», χρώματα και αρώματα Ανατολής και Δύσης. Το ίδιο βράδυ, στις 22.00, ο Τηνιακός καλλιτέχνης Χρήστος Φιοράντης με την ορχήστρα του μας προσκαλούν στο θεατράκι του χωριού "Ξινάρα".
Στο "beach party του καλοκαιριού" που φέτος γιορτάζει τα 20 συναπτά έτη διοργάνωσης θα πρωταγωνιστήσει η Έλενα Παπαρίζου. Στις 17 Αυγούστου, αμέσως μετά τον λαμπρό εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου και πριν την αυγουστιάτικη πανσέληνο, ο Προδρομικός Σύλλογος του χωριού «Σκαλάδος» μας προσκαλεί στην πιο δημοφιλή παραλία του νησιού: την Κολυμπήθρα!
Η ίδια παραλία θα έχει την τιμητική της και από 12 μέχρι 14 Αυγούστου καθώς 25 ομάδες θα δώσουν το καθιερωμένο ραντεβού στο ερασιτεχνικό τουρνουά BeachVolley.
Οι Εκθέσεις και άλλα δρώμενα
Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει η φωτογραφική έκθεση «Στιγμές» των Ιωάννας Παράβαλου και Μαριλένας Κατσίνη. Από τις 19.00 μέχρι τις 22.00 οι πόρτες του Σχολικού συγκροτήματος του Τριαντάρου θα είναι ανοιχτές για το κοινό έως τις 10 Αυγούστου.
Χθες βράδυ, 31 Ιουλίου, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πύργου, που φέτος γιορτάζει τα 5 χρόνια λειτουργίας έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Τροπο/λογίες» του γλύπτη Δημήτρη Σκαλκώτου και της εικαστικού Μαρίας Κόντη. Πρόκειται για ένα από τα θεματικά Μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, ένα Μουσείο υψηλών προδιαγραφών που φανερώνει στον επισκέπτη τα μυστικά της μαρμαρογλυπτικής και μαρμαροτεχνίας δίπλα στο χωριό του Γιαννούλη Χαλεπά και άλλων γνωστών Τήνιων καλλιτεχνών.
Στο Μουσείο Κώστα Τσόκλη στο χωριό «Κάμπος» διενεργούνται καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα από τις 18.00 μέχρι τις 20.00 για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω με τις εικαστικούς Πάολα Παλαβίδη και Ειρήνη Μπογδάνου ενώ από τις 11.00 μέχρι τις 13.30 εικαστικά εργαστήρια για ενήλικες με την Άννα Μαίλλη.
Από τις 8 μέχρι τις 29 Αυγούστου οι «Ονειρόμυλοι» του Γιάννη Γκύζη δίνουν ζωή και φως στους ερειπωμένους ανεμόμυλους των Υστερνίων. Η ιδιαίτερη αυτή εγκατάσταση ηχητικού σχεδιασμού και φωτισμού ολοκληρώνει την ενότητα «Τρίπτυχον» και την «εσωτερική διαδρομή προς τις αχαρτογράφητες περιοχές της ψυχής».  
Στην έκθεση «Προς Τήνο» στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού φιλοξενούνται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου έργα 16 σύγχρονων καλλιτεχνών που είναι συνδεδεμένοι με την Τήνο, είτε λόγω καταγωγής είτε χάρη στην επιλογή του νησιού ως δεύτερου τόπου κατοικίας. Στον ίδιο χώρο στις 30 Αυγούστου μας δίνει ραντεβού για 5η συνεχή χρονιά το Tinos Jazz Festival με συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό!
Και οι γιορτές των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων περιλαμβάνονται στο ...μενού επιλογών του Φεστιβάλ Τήνου με τη Ρίγανη στα Δυο χωριά στις 10 Αυγούστου και τη Γιορτή Μελιού το Σάββατο 31 Αυγούστου στον Κάμπο.
Το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Τήνου 2013 είναι εδώ, ενώ απαραίτητο αξεσουάρ για όσους βρεθείτε στο νησί είναι η ταξιδιωτική εφαρμογή iTinos. Τα σημαντικότερα χωριά, τα αξιοθέατα και οι παραλίες, οι εκδηλώσεις και όλες οι πληροφορίες για μία καλή γνωριμία  με την Τήνο, είναι από τις αρχές Ιουλίου στη διάθεση του ελληνικού και του διεθνούς κοινού, με δωρεάν download, μέσω του Appstore!
Ο Αύγουστος θα είναι γεμάτος στην Τήνο, τόσο στη διάρκεια των weekends όσο και τις καθημερινές!
Παναγιώτης Κλάππας

http://www.weekenders.gr/out/aygoystos-stin-tino