Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Με Εκκλησιαστική Τάξη και κατά το έθος η Τελετή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού στο Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου

(Συντάχθηκε από Αρχιερατικό Επίτροπο Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό)       Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθε...



(Συντάχθηκε από Αρχιερατικό Επίτροπο Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό)
      Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, συμπαραστατούμενος υπό Τηνίων και παρεπιδημούντων Κληρικών και, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, προέστη της κατά το έθος τελετής της Προόδου του Τιμίου Σταυρού, παρουσία του Δημάρχου Τήνου, του Αντιπροέδρου και Μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Λιμενάρχη Τήνου και πλήθους πιστών, Τηνίων και προσκυνητών.


    Στο κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία, που αναμεταδόθηκε απ' ευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄αναφέρθηκε στο ιστορικό και θεολογικό περιεχόμενο της εορτής.
   Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα, θα τελέσει την πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, διαδοχικά, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ταξιαρχών, πόλεως Τήνου, ενώ αργά το βράδυ θα πλεύσει προς Μύκονο.