Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο Σεβ.Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Νικόλαος στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου

Με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’, την Θεία Λειτουργία τέλεσε σήμερα 14 Ιουλίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελ...

Με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’, την Θεία Λειτουργία τέλεσε σήμερα 14 Ιουλίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, ο Τήνιος την καταγωγή Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ο οποίος παρεπιδημεί στην ιερά νήσο.
Ο κ. Νικόλαος ομίλησε διδακτικότατα στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στους αγίους Πατέρας της 4ης Οικουμενικής Συνόδου την μνήμην των οποίων εορτάζει η Εκκλησία την πρώτην Κυριακήν μετά την 13ην Ιουλίου καί συγκεκριμένα στην προτροπή τους: “οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς”, και σύμφωνα με τη διδασκαλία τους και το παράδειγμά τους να προσπαθήσουμε να λάβουμε φώς εις την ζωή μας από την πηγή του φωτός, την Αγία μας Εκκλησία και να λάμψουμε όπως οι φωστήρες του ουρανού με τα καλά μας έργα, για να δοξάζεται με τον τρόπο αυτό ο Πατήρ ημών, ο εν τοις ουρανοίς.
Πρό του πέρατος της Ακολουθίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος εκ μέρους του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών για την ευλογητή παρουσία του και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.