Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εξόρμηση στο Ξώμπουργο

Καλησπέρα φίλοι και φίλες !!! Πάμε για μια νέα εξόρμηση στα τοπία του νησιού μας ; Γιατί όχι ;! Η αλήθεια είναι πως δεν βρήκαμε και την ...

Καλησπέρα φίλοι και φίλες !!! Πάμε για μια νέα εξόρμηση στα τοπία του νησιού μας ; Γιατί όχι ;! Η αλήθεια είναι πως δεν βρήκαμε και την καλύτερη μέρα , από θέμα καιρικών συνθηκών με πολύ δυνατό αέρα αλλά όπως και να έχει το ευχαριστηθήκαμε όπως και εσείς αν το δοκιμάσετε . 

Ο στόχος μας στα 5χλμ περίπου απ την χώρα  στην κορυφή του ξωμπουργου όπου φτάσαμε μετά από μια ώρα και σαρανταπεντε λεπτά . Η διαδρομή ξεκινά απ το γνωστό στενό της παλλάδας ( κοντά στα μπαρ ) με κατεύθυνση προς την Παναγία και στην συνέχεια την περιοχή βαρύ . 


Περνάμε κάθετα τον περιφερικό και συνεχίζουμε το μονοπάτι προς τα πάνω . Μετά από λίγη ώρα στα αριστερά μας βρίσκουμε το όμορφο χωριό του Κτικαδου πριν βγούμε στην άσφαλτο και συγκεκριμένα κοντά στο γνωστό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην διασταύρωση του Τριποταμου . Ακριβώς στην διασταύρωση θα βρούμε τις ταμπέλες που σηματοδοτούν την συνέχεια του μονοπατιού προς την κορυφή καθώς και τα σημεία αναρρίχησης για τους λάτρεις αυτού του σπορ . 

Με κατεύθυνση πάντα προς τα πάνω και δεξιά του βουνού συναντάμε την Μονή Ιεράς Καρδίας στους πρόποδες και ανηφορίζουμε τα πέτρινα σκαλιά ως το τέλος της διαδρομής , την κορυφή με τον σταυρό . Ιδιαίτερη προσοχή αν διαλέξετε μέρα με δυνατό βοριά , όπως εμείς , καθώς και στην διάρκεια της ανάβασης . Άλλωστε κανείς δεν μας βιάζει ώστε να έχουμε γρήγορο βηματισμό που το ποιο πιθανό είναι να μας χαρίσει ένα άσχημο στραμπούληγμα . 

Η κορυφή και η θεά που προσφέρει ανταποδίδει στο μέγιστο τον ιδρώτα και την κούραση της διαδρομής . Απολαυστε την και σκεφτείτε τις ομορφιές , τα διαφορετικά τοπία και ότι άλλο μπορεί να μας προσφέρει αυτό το νησί !! Να είστε όλοι και όλες καλά !!!!!!