Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ευχαριστήριο Αρχιεπισκόπου Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Τήνος 15/7/2013 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την 20η επέτειο της Αρχιερατικής χειροτονίας και ποιμαντικ...

Τήνος 15/7/2013


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την 20η επέτειο της Αρχιερατικής χειροτονίας και ποιμαντικής διακονίας μου στην Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και την Καθολική Επισκοπή Χίου,(Χίος-Μυτιλήνη-Σάμος), αισθάνομαι την ανάγκη και δημοσίως να ευχαριστήσω:
Τους εννέα ιερείς μας, τους δύο ιεροδιακόνους μας, τον ένα Ιερομόναχο μας, τη μία μοναχή μας. Τους ευχαριστώ για τη συνεργασία, την κατανόηση και την υπομονή τους.
Όλα τα λαϊκά μέλη της Εκκλησίας μας που  ενεργά συμμετέχουν στη ζωή της, ακόμα και εκείνα που παραμένουν ανενεργά  ή και αρνητικά απέναντί της,  διότι ενδεχομένως δεν προσέξαμε ακόμη τα χαρίσματά τους ή δεν ασχοληθήκαμε όσο έπρεπε με τα προβλήματα τους.
Τα παιδιά, τους έφηβους και τους νέους που είναι οι ελπίδες της Εκκλησίας μας και με τόση αγάπη μου πρόσφεραν τα  είκοσι τριαντάφυλλα, συμβολικά τόσο ως προς τον αριθμό όσο και ως προς την  ομορφιά τους, αλλά και τα αγκάθια τους. Ιδιαίτερα εκείνα που μέσα στη χρονιά και με πολλές τριήμερες και διήμερες πνευματικές περισυλλογές ετοιμάζονται με τη βοήθεια της υπευθύνου του Γραφείου της Αρχιεπισκοπής για την ποιμαντική της νεολαίας, Μαρίας Δελασούδα, να κάνουν την επίσημη ομολογία πίστεως κατά την αγρυπνία του Δεκαπενταύγουστου στο Θεομητορικό μας Προσκύνημα στο Βρυσί.
Τους νέους και τις νέες μας  που αναζητούν τρόπους για να παραμένουν ζωντανά μέλη της Εκκλησίας. Όσες και όσους ετοιμάζουν την προσεχή τετραήμερη πανελλήνια συνάντηση της νεολαίας που θα γίνει στην Τήνο (28 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2013) για όσους νέους και νέες δε θα μπορέσουν να πάνε, στην παγκόσμια συνάντηση  της Καθολικής νεολαίας που θα γίνει αυτό το μήνα  στο Ρίο  ντε Τζανέιρο και  επιθυμούν να συμμετέχουν, έστω και νοερά με την εκδήλωση αυτή.
Τους Αδελφούς μου στην Αρχιεροσύνη για τις ευχές που μου έστειλαν και τις προσευχές που τις συνόδευαν.
Τον π. Ιωσήφ Πρίντεζη, εφημέριο της Βάρης Σύρου που με τη δωδεκαμελή  συνοδεία  του εκπροσώπησε την Καθολική Επισκοπή Σύρου.
Τον Αδελφό μου στην Αρχιεροσύνη, Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κλπ. Σεβασμιότατο κ. Δωρόθεο και την εκλεκτή συνοδεία του που παρέστη στην Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία. Συχνά εμείς οι δύο μοιάζουμε με τους δύο μαθητές της Εμμαούς που συναντά ο Αναστημένος Χριστός ερμηνεύει τις Γραφές και καίει τις καρδιές, για να  αγαπιόμαστε και μαζί να αγαπάμε!
Το Δήμαρχο Τήνου και τον πρώην Δήμαρχο Τήνου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Τήνου, τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους Τήνου, όλες τις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του Νησιού, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, όλους τους  Συλλόγους και άλλους θεσμούς και όλους τους κατοίκους του νησιού μας.
Τα μέλη της οικογένειάς μου που ήλθαν να συμμετάσχουν στη γιορτή της τοπικής Εκκλησίας μας.
Όσες και όσους μου έστειλαν τηλεφωνικές ή γραπτές ευχές,
Όσες οικογένειες ετοίμασαν το κέρασμα  που προσφέραμε σε όλους τους παρόντες,
Τα άτομα ή τους φορείς που έστειλαν λουλούδια ή άλλα δώρα χρήσιμα για την τοπική Εκκλησία.
Το Τυπογραφείο των αδελφών Τουφεκλή για τη δωρεά εκτύπωση του αναμνηστικού της ημέρας.
Τον καλλιτέχνη Χρήστο Φιοράντη για τον  ωραίο ύμνο που συνέταξε και μελοποίησε με την ευκαιρία της εικοστής επετείου μου.
Όσους και όσες ανέλαβαν τη φροντίδα να ετοιμάσουν και να διεκπεραιώσουν με τόση λεπτότητα την Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία για την εικοστή επέτειο της Αρχιερατικής μου χειροτονίας και διακονίας στην τοπική Εκκλησία και κοινωνία.
Όσες και όσους προσεύχονται για μένα.
Να είστε όλες και όλοι καλά.


+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
   Καθολικός Αρχιεπίσκοπος  Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου