Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σπείρα Αλβανών έκλεβε εκκλησίες στην Σύρο

Εξιχνιάστηκαν συνολικά πέντε υποθέσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς στη Σύρο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο νεαρών αλλοδαπών από τη...

Εξιχνιάστηκαν συνολικά πέντε υποθέσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς στη Σύρο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο νεαρών αλλοδαπών από την Αλβανία οι οποίοι είχαν δημιουργήσει σπείρα που «χτυπούσε» με στόχο το παγκάρι των εκκλησιών. 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν χθες (10-07-2013), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, συνολικά πέντε υποθέσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δυο υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 19 και 18 ετών για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ενεργώντας από κοινού κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2012 έως το Μάιο του 2013 διέπραξαν τις ακόλουθες κλοπές και απόπειρες κλοπών:

*Την 07-10-2012 διέρρηξαν το παγκάρι Ιερού Ναού στην περιοχή Τάλαντα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ
*Την 01-01-2013 αποπειράθηκαν να διαρρήξουν Ιερό Ναό στην Ανω Σύρο
*Την 06-02-2013 αποπειράθηκαν να διαρρήξουν Ιερό Ναό στην περιοχή Μέγας Γιαλός
*Την 03-05-2013 αφαίρεσαν από Ιερό Ναό στη Βάρη Σύρου μικρό  χρηματικό ποσό
*Την 10-05-2013 αποπειράθηκαν να διαρρήξουν Ιερό Ναό στην περιοχή Χρούσσα

Οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.