Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Επίσχεση εργασίας στο πλοίο «Πηνελόπη» για μη καταβολή δεδουλευμένων

Επίσχεση εργασίας στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Πηνελόπη», στο λιμάνι της Ραφήνας, για μη καταβολή δεδουλευμένων πραγματοποιούν από....

Επίσχεση εργασίας στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Πηνελόπη», στο λιμάνι της Ραφήνας, για μη καταβολή δεδουλευμένων πραγματοποιούν από... την 1η Ιουλίου 58 μέλη του πληρώματος.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Ένωση Θερμαστών (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς -όπως αναφέρουν- η εταιρεία παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση εργασίας, και συγκεκριμένα το άρθρο 10 που ορίζει ότι η εξόφληση του μισθού και των πάσης φύσεων αποδοχών των ναυτικών γίνεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού μηνός.

Σε αντίθετη περίπτωση τονίζουν ότι ο ναυτικός δικαιούται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης ναυτολόγησης.

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Agoudimos Lines επιβεβαίωσε ότι αυτήν τη στιγμή οφείλονται μισθοί σε διαφορετικές ειδικότητες του πληρώματος, από έναν έως τέσσερις μήνες, και ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το πλήρωμα, για να δοθούν κάποια χρήματα έναντι, προκειμένου το πλοίο να μπορέσει να μπει εκ νέου στα δρομολόγια.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη καταβολή των οφειλόμενων στα 58 μέλη του πληρώματος του «Πηνελόπη».

Το πλοίο πραγματοποιεί από το 1989 το δρομολόγιο στη γραμμή Ραφήνα, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος.
dealnews.gr