Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«ISWM-TINOS: Ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικού συστήματος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Τήνο σε συμφωνία με την Οδηγία Πλαίσιο για τα Στερεά Απόβλητα».

Ένιωσα ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου που προσκαλεί σήμερα στην Εκδήλωση – Ευαισθητοποίησης – Ενημέρωσης του...

Ένιωσα ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου που προσκαλεί σήμερα στην Εκδήλωση – Ευαισθητοποίησης – Ενημέρωσης του έργου
LIFE 10 ENV/GR/000610 με τίτλο : «ISWM-TINOS: Ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικού συστήματος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Τήνο σε συμφωνία με την Οδηγία  Πλαίσιο για τα Στερεά Απόβλητα».

Το έργο ISWM-TINOS που αφορά την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός πιλοτικού συστήματος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων είναι μια πρόταση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου της Βερόνας (Ιταλία) και του πρώην Δήμου Τήνου – Τεχνική Υπηρεσία  ως δικαιούχος (coordinating  beneficiary) και θα εφαρμοστεί στους οικισμούς Πύργου και όρμου Πανόρμου.

H πρόταση υπεβλήθη τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2010 επί Δημαρχίας μου
(με ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων την 01.09.2010) και καταχωρήθηκε στο LIFE + υπό τον αριθμό «ENV/GR/000610LIFE10» και στο Δήμο Τήνου με αρ. πρωτ.. 5932/22.10.2010 προσβλέποντας αφενός στη μείωση των απορριμμάτων και αφετέρου στην ορθή διαχείρισή τους .

Έτσι άλλη μια πρόταση μετά και την πρόταση «SOLBRINE» που αφορούσε την επεξεργασία της άλμης από τις αφαλατώσεις χρηματοδοτούμενη και αυτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος LIFE + βρίσκει εφαρμογή στο νησί μας.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας είναι σήμερα  ιδιαιτέρως σοβαρό όπως και σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Δυστυχώς όμως άστοχες ενέργειες της Δημοτικής αρχής έχουν προκαλέσει ήδη την επιβολή προστίμων 30.000 € έως τώρα κατά του Δήμου Τήνου πράγμα που απευχόμεθα για την συνέχεια.

Γι’ αυτό σας καλώ να αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια και να είναι ενεργή η συμμετοχή σας γιατί η διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση που μας αφορά όλους .




        ΤΗΝΟΣ 10.06.2013

ΣΙΜΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
τ. Δήμαρχος Τήνου