Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σύλλογος ΠΕ Σύρου, Τήνου, Μυκόνου: Διαθεσιμότητα στην εκπαίδευση

ΑνακοινώσειςΕρμούπολη,28/06/2013Αρ. Πρωτ.: 48 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ Ταχ. Δ/νση :5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμ...

ΑνακοινώσειςΕρμούπολη,28/06/2013Αρ. Πρωτ.: 48 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ Ταχ. Δ/νση :5ο Δημοτικό Σχολείο ΕρμούποληςΤηλέφωνα: 22810-88648 Ταχ. Κώδ. :84 100 Πληροφορίες : Ευαγγελία ΠαππάEmail : syllogospe@gmail.comΙστοσελίδα : http://syllogospe.blogspot.com ΠΡΟΣ : Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων ΔΟΕΜΜΕ
ΘΕΜΑ : Διαθεσιμότητα στην εκπαίδευση
H νέα
συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, πριν καν περάσει μια εβδομάδα από τη συγκρότησή της, αποδεικνύει στην πράξη ότι αποτελεί το πολιτικό όχημα για την επιτάχυνση της αντεργατικής επίθεσης, μέσω χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με σκόπιμες διαρροές, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Μητσοτάκη, ζητά λίστες “υπεράριθμων” εκπαιδευτικών που θα οδηγηθούν στηδιαθεσιμότητα και από εκεί στον καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Πάνω από 8.000 εκπαιδευτικοί καλούνται να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της “δημοσιονομικής πειθαρχίας”, δηλαδή της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας συλλογικού, δημόσιου αγαθού.
Με τη λογική του ξαφνικού θανάτου, που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ, επιχειρούν μέσα στο καλοκαίρι, να τσακίσουν τον κόσμο της εκπαίδευσης και να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο. Παράλληλα με τις απολύσεις στην εκπαίδευση, ετοιμάζουν το κλείσιμο χιλιάδων δημοτικών παιδικών σταθμών, την απόλυση του προσωπικού στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, το λουκέτο σε νοσοκομεία και τον αποκλεισμό των προνηπίων από το δημόσιο νηπιαγωγείο. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ανεργίας και εισοδηματικής αφαίμαξης, η εργατική οικογένεια κινδυνεύει να χάσει ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικά της δικαιώματα. Με τη “δαμόκλειο σπάθη” της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών και με τα βρέφη και τα προνήπια χωρίς σχολείο και παιδικό σταθμό επιχειρείται να γραφτεί το success story της κυβέρνησης Σαμαρά.
Αν νομίζουν ότι θα μας αιφνιδιάσουν είναι γελασμένοι και το πάθημα στην ΕΡΤ θα έπρεπε να γίνει μάθημα στην κυβέρνηση Σαμαρά. Εδώ και τώρα οργανώνουμε την πάλη μας για το δικαίωμα στην εργασία και τη μόρφωση. Κανένας απολυμένος, ούτε ένα σχολείο, νηπιαγωγείο, παιδικός σταθμός να μην κλείσει ή συγχωνευτεί. Όσοι πιστεύουν ότι θα τσακίσουν τα δικαιώματα μας το καλοκαίρι που είναι κλειστά τα σχολεία, θα δουν κλειστά τα σχολεία και το Σεπτέμβρη μέσα από πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Καλούμε το νέο Δ.Σ της ΔΟΕ εδώ και τώρα να λάβει όλα τα αναγκαία πολιτικά μέτρα προετοιμασίας της πάλης του εκπαιδευτικού κινήματος και της συμβολής του στην οικοδόμηση ενός πανεργατικού μετώπου απόκρουσης της επίθεσης.
Ο σύλλογος μας συμμετέχει στο κάλεσμα της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων για την οργάνωση της πάλης μας σε περίπτωση αιφνιδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης την Τετάρτη 10 Ιούλη στο αμφιθέατρο του Ξηρόκαμπου στα Γυμνάσια στις 8 το βράδυ.
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Καλημερίδης
Η Γραμματέας
Ευαγγελία Παππά
Tags: Σύλλογος ΠΕ ΣύρουΤήνουΜυκόνου

Alfavita.gr