Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Λαλίστατη θάλασσα Τηνιακιά, ψιθύρισε μου ...

"Αρχαίοι Λιμένες Τήνου" από τον Επιτυχημένη παρουσίαση του έργου του ποιητή και καπετάνιου Δημήτρη Αρτέμη, με θέμα: "Γένε...

"Αρχαίοι Λιμένες Τήνου" από τον
Επιτυχημένη παρουσίαση του έργου του ποιητή και καπετάνιου Δημήτρη Αρτέμη, με θέμα: "Γένεσις Τηθύος" - Αρχαίοι Λιμένες Τήνου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013.
Κατάμεστη από ακροατές η φιλόξενη αίθουσα του Ιδρύματος, από φίλους, γνωστούς του ομιλητή, ανθρώπων της θάλασσας, των γραμμάτων και του πολιτισμού, φίλων και συγγενών των παρουσιαστών, και του σε τακτά διαστήματα χορηγού πολιτιστικών παρουσιάσεων - παρεμβάσεων "Εμπορικών Επιχειρήσεων ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ".
Χαιρετισμό απεύθυνε ως εκπρόσωπος του Σεβ, Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β', ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Γεώργιος Φανερός.
Παρέμβαση με ουσιαστική ιστορική, τηνιακή, εκδοτική αναδρομή, έκανε κ. Φράνσις Παλαμάρη εκ μέρους των "Εμπορικών Επιχειρήσεων ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ".
Ο τηνιακός Λιμενάρχης Τήνου κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, χαιρετώντας αναφέρθηκε στον ποιητή και στο έργο του ναυτικού Δημήτρη Αρτέμη.
Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης επιτυχημένα είχε η κ. Γεωργία Ράπτη.
Προλόγισε επαρκέστατα και με ευφράδεια λόγου και νοημάτων, ο φέρελπις νεαρός τηνιακός επιστήμονας κ. Φραγκίσκος Κρητικός, Αρχαιολόγος, Ιστορικός Τέχνης.
Η ομιλία του Δημήτρη Μ. Αρτέμη, έπλευσε στις θάλασσες της Μεσογείου, της Τηθύος, φτάνοντας νοτισμένος με την αρμύρα της θάλασσας, στα λιμάνια της Τήνου, αναφερόμενος με λεπτομέρειες, σε κάθε όρμο και φυσικό κόλπο που χρησίμευσε ως λιμάνι στην Τήνο.
Ερωτευμένος με τη θάλασσα και με το λόγο, ταξιδεύει και λογίζεται, δημιουργεί και αναζητεί απάνεμα λιμάνια στα μακρινά πέλαγα. 

Tiniaki.gr