Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου Τήνου

Η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει ότι την 12.06.2013, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, κατεδίκασε ομόφωνα τον εκδότη, ιδιοκτήτη και διευθυν...

Η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει ότι την 12.06.2013, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, κατεδίκασε ομόφωνα τον εκδότη, ιδιοκτήτη και διευθυντή της εφημερίδος «TIMES IN KOLONAKI» κ. Αθανάσιο ή Σάκη Μαυρέλη, σε ποινή  φυλάκισης 15  μηνών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, για συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου και εξύβριση του Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, Αρχιερατικού παρ’ ημίν Επιτρόπου στην Τήνο, εξ αφορμής προ έτους δημοσιεύματος, με ψευδολογίες και ανήκουστες ύβρεις, το οποίο, δυστυχώς, υπό το πρόσχημα του δήθεν ενδιαφέροντος για την Εκκλησία έσπευσαν να  αναπαραγάγουν και να σχολιάσουν, προσθέτοντας και προσωπικές τους κρίσεις, μερικοί, αυτοαναγορευόμενοι σε τιμητές των πάντων, οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν τις ίδιες συνέπειες, λόγω της μεγαλοψυχίας του συγκεκριμένου Κληρικού μας, έστω και αν αυτή δεν αξιολογήθηκε ούτε εκτιμήθηκε από τους ευεργετηθέντες.
Βεβαίως, η θέση μας ως Κληρικών δεν είναι στα Δικαστήρια αλλά στο άοκνο, πολυσχιδές και καθημερινό έργο της εκκλησίας μας, ειδικά αυτή την χρονική περίοδο.
Όμως, παράλληλα με όλες τις άλλες δραστηριότητές μας, είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε άδικα βαλλόμενο Κληρικό μας και την οικογενειά του και,  με οδηγό πάντα την αποκατάσταση της αλήθειας, θα τους προστατεύουμε από κάθε άδικη και συκοφαντική επίθεση, οποθενδήποτε προερχομένη.
Με αυτονόητο το σεβασμό μας στο λειτούργημα της αληθινής δημοσιογραφίας και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, δεν θα αφήσουμε τους κληρικούς μας θύματα στους λασπολόγους και τους καθ έξιν και κατ’ επάγγελμα υβριστές.
Ας  μη πλανώνται, λοιπόν, και ας μη υπεραίρονται όσοι θεωρούν τη μεγαθυμία και την υπομονή μας ως αδυναμία!
Ακουέτωσαν ταύτα πάντες…

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ερμούπολη, 13 Ιουνίου  2013