Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Φιλική επιστολή – Απάντηση του Δημάρχου Τήνου προς το Νίκο Συρμαλένιο

Αγαπητέ μου Νίκο, Επειδή προσέχω τα λόγια μου και θέλω να είμαι δίκαιος, σου λέω ευθέως ότι ούτε στη σύσκεψη στο Δήμο ούτε στη γραπτ...

Αγαπητέ μου Νίκο,

Επειδή προσέχω τα λόγια μου και θέλω να είμαι δίκαιος, σου λέω ευθέως ότι ούτε στη σύσκεψη στο Δήμο ούτε στη γραπτή δήλωσή μου, στην οποία απαντάς εκφράζοντας τη λύπη σου, υπήρξε κάποια μομφή στο πρόσωπό σου ή στον πολιτικό σου χώρο. Καθαρά και ξάστερα! Ίσως δεν είχες την καλύτερη δυνατή ενημέρωση ….
Η μόνη αναφορά στο ζήτημα της πρόσφατης ερώτησης για το Κ.Υ. Πάρου, είχε να κάνει με το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, στην εν λόγω συνάντηση στο Δημαρχείο Τήνου αλλά και σε δημόσια ανακοίνωσή της αμέσως μετά, εμφάνισε την κινητοποίηση των κατοίκων Πάρου και Αντιπάρου ως αυτό που τάχα επέλυσε όλα τα προβλήματα του Κ.Υ. Πάρου. Δηλαδή ότι χάριν της κινητοποίησης πέτυχαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, πράγμα που αμφισβήτησα, αναφέροντας ότι ακολούθησε νέα ερώτηση στη Βουλή, που δεν θα είχε λόγο ασφαλώς, αν τα πράγματα είχαν όπως τα εμφάνισε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ζήτημα καθυστέρησης στην υποβολή της ερώτησης τέθηκε ούτε άλλο.
Συμφωνώ ότι η κριτική είναι όχι απλώς θεμιτή αλλά επιβεβλημένη. Δεν νομίζω να διαφωνείς άλλωστε ότι η κάθε κινητοποίηση πρέπει να έχει στόχευση συγκεκριμένη και μάλιστα ότι την ευθύνη του χρόνου και της έντασης της κάθε κίνησης καλό είναι να έχει ο Δήμος χωρίς να αποκλείονται και άλλες πρωτοβουλίες.
Θέλω να σου τονίσω ότι οι τρεις (3) άξονες που οριοθέτησες στην τοποθέτησή σου στη Σύρο (α) τηλεϊατρική, β) στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θέσπιση ειδικών κινήτρων (οικονομικών, επαγγελματικών, επιστημονικών κλπ), έτσι ώστε να μην αποβαίνουν άγονες οι όποιες προκηρύξεις θέσεων και γ) ίδρυση περιφερειακού ΕΚΑΒ, που θα εδρεύει στις Κυκλάδες και θα διαθέτει 2-3 πτητικά και πλωτά μέσα κατάλληλα εξοπλισμένα), με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Όμως καλά γνωρίζεις ότι αφορούν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ή και της αντιπολίτευσης (Βουλή) και όχι του Δήμου μας ή του κάθε Δήμου. Στο κάτω κάτω το Κέντρο Υγείας, ξέρεις καλά ότι δεν ανήκει στο Δήμο αλλά υπάγεται στο Υπουργείο, άσχετα αν ο τρόπος που λειτουργεί αφορά εμάς πρώτιστα (μας «καίει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερα).
            Ο Δήμος μας, υποκατέστησε την ανεπάρκεια του κεντρικού κράτους, εκεί που ως παράταξη, τοπικά, πάλι βρεθήκατε απέναντι, με τη δημιουργία του «δημοτικού ΕΚΑΒ», όπως το αποκάλεσαν τα ΜΜΕ. Και σήμερα που σου απαντώ, θα νοιώσεις σίγουρα την ίδια ανακούφιση με μένα, στην είδηση που σου μεταφέρω «από πρώτο χέρι», ότι με την χθεσινή 7ηαερομεταφορά (από 1/1/2013) μέσω της υπηρεσίας αυτής του Δήμου Τήνου, σώθηκε κυριολεκτικά μια ζωή και μάλιστα μετά από άρνηση του ΕΚΑΒ, που δεν ζήτησε απλώς χρόνο αλλά αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή να στείλει ελικόπτερο! 
            Κατά τα λοιπά, αγαπητέ Νίκο, συμμερίζομαι απολύτως τη σκέψη σου για κοινές δράσεις και αγώνα στο χώρο της πολύπαθης υγείας στα νησιά μας και παρακολουθώ με ικανοποίηση τις προσπάθειές σου για προώθηση των θεμάτων και των άλλων νησιών και της Τήνου.
Όπως ανέφερα ήδη, ο αγώνας  για την υγεία δεν έχει τέλος ούτε πολιτική χροιά.

Να ‘σαι καλά.
Φιλικά,

Παναγιώτης Κροντηράς
Δήμαρχος Τήνου