Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, συνελήφθησαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, δύο μέλη ναυτεργατικού σωματ...

Κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, συνελήφθησαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, δύο μέλη ναυτεργατικού σωματείου οι οποίοι, τοποθετώντας τα Ε.Ι.Χ. οχήματά τους μπροστά από τον καταπέλτη του Επιβατηγού – Οχηματαγωγού «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α», παρεμπόδισαν την ομαλή επιβίβαση των επιβατών και τη φόρτωση των οχημάτων, με αποτέλεσμα τελικά να μην πραγματοποιηθεί το εγκεκριμένο δρομολόγιο της Παρασκευής με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης τις 7:30 για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο. Παράλληλα, συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας για μη καταβολή δεδουλευμένων στα μέλη του πληρώματος. Οι ανωτέρω θα προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα, κατά την διαδικασία του αυτόφωρου.
Οι 109 επιβάτες, οι οποίοι επί αρκετή ώρα βρίσκονταν σε αναμονή μπροστά από το πλοίο, χωρίς να καθίσταται δυνατή η επιβίβασή τους, προωθήθηκαν τελικά στον προορισμό τους με το Ε/Γ – Ο/Γ «SUPERFERRY», το οποίο απέπλευσε στις 8:25.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών οι ναυτικοί δύνανται, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας να εκκινήσουν τη διαδικασία υποβολής μήνυσης, κατάθεσης αγωγής – ασφαλιστικών μέτρων και επίσχεσης εργασίας. Η πολιτική κινητοποίηση όμως των πληρωμάτων εφαρμόζεται ανεξαρτήτως των ανωτέρω.
Επισημαίνεται επίσης, ότι σε περίπτωση μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών τόσο από την Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, όσο και από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές γίνονται διοικητικές παρεμβάσεις προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, προκειμένου να αναλάβουν άμεσα ενέργειες προς εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς τους ναυτικούς. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από επανασυστάσεως του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έως σήμερα έχουν σχετικώς πραγματοποιηθεί περί τις 280 έγγραφες διοικητικές παρεμβάσεις και έχουν σχηματιστεί 30 δικογραφίες.
Η εφαρμογή των νόμων προς κάθε κατεύθυνση και η μηδενική ανοχή σε πάσης φύσεως έκνομες ενέργειες είναι αδιαπραγμάτευτη.

Dailypress24.blogspot.gr