Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εορτή Αγίου Δωροθέου στην Ιερά Νήσο Τήνο

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην ιερ...


ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ
Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου.
Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Πολυιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων του νησιού.
Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε Δοξολογία επι τη ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Νάξου-Τήνου κ. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Τηνίων, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Τήνου, εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και Οργανισμών και πλήθος Τηνίων και προσκυνητών-επισκεπτών.
Μετά το πέρας της Δοξολογικής δέησης, η Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΙΕΤ παρέθεσε μικρά δοχή στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος.
Την επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.


Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.