Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δημόσια απάντηση & πρόσκληση του Δημάρχου Τήνου προς την Ανοικτή Επιτροπή Αλλυλεγγύης

Τήνος, 26/ 6 /201 3 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δημόσια απάντηση και πρόσκληση προς τους : Α . Γαβριελάτου Βαλεντίνα Β . Δεδεμπίλη Μαργαρίτα...

Τήνος, 26/6/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημόσια απάντηση και πρόσκληση
προς τους :
Α. Γαβριελάτου Βαλεντίνα
Β. Δεδεμπίλη Μαργαρίτα
Γ. Δελώτη Ιωάννη
Δ. Μαρτούλα Γρηγόρη
Ε. Μπακτή Βαγγέλη
ΣΤ. Κουσουνάδη Πέτρο,
Ως υπογράφοντες υπό την επωνυμία της «Ανοικτής Επιτροπής Αλληλεγγύης»

Σε σχέση με την ενυπόγραφηεπιστολή σας, με ημερομηνία 25-6-2013, που απευθύνεται σε μένα προσωπικά, έχω να απαντήσω ως εξής:

Ό,τι είχα να πω για τα θέματα λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, το ανέφερα στην απάντησή μου στην αρχική επιστολή σας. Από εκεί και πέρα είναι δικαίωμά σας να αποφασίσετε για την περαιτέρω πορεία σας. Δεν πρόκειται να συντηρήσω το «χαρτοπόλεμο» στον οποίο επιδίδεστε και δεν πρόκειται να κουράσω άλλο τους συμπολίτες μου, απαντώντας σε μια επιστολή που ξεχειλίζει από διάθεση αντιπαράθεσης. Ο κόσμος της Τήνου είναι ώριμος και ικανός να κρίνει ποιος έχει αληθινή διάθεση προσφοράς και ποιος «ξύνει τα νύχια του για καβγά».
Θα σας πω όμως, για να σταματήσετε να εκτίθεστε, ότι έλαβα έγγραφο της κοινωνικής λειτουργού της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τήνου, που σας έχει ήδη κοινοποιηθεί και από το οποίο προκύπτει ότι η διαχείριση των ευαίσθητων δεδομένων των συμπολιτών που αιτούνται τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Φαρμακείου ανήκει μόνο στην Υπηρεσία αυτή και δεν μπορεί η όποια αξιολόγηση να αποτελέσει έργο της διαχειριστικής επιτροπής του Κοινωνικού Φαρμακείου. Επομένως η σχετική παραδρομή στον Κανονισμό που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (και που οφείλεται στην προσπάθεια εναρμόνισης κατά το δυνατόν με το δικό σας σχέδιο, δηλαδή αυτό του Κ.Φ. του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης) θα διορθωθεί σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο μπορεί να υπάρξουν και άλλες ενδεχομένως τροποποιήσεις, στο πνεύμα ασφαλώς του προηγούμενου εγγράφου μου. Μπορεί αλλιώς να ονειρευτήκατε, όπως λέτε, το Κοινωνικό Φαρμακείο, όμως από τη στιγμή που ο Δήμος μετέχει σε αυτό λειτουργεί με κανόνες και συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και όχι με βάση τα όνειρά σας.
Τέλος, είναι δικαίωμά σας αναφαίρετο να καταγγέλλετε εμένα και το Δημοτικό Συμβούλιο, να ασκείτε δριμεία κριτική, διαφωνώντας με τους χειρισμούς μας στο ζήτημα του Κοινωνικού Φαρμακείου και σε κάθε άλλο.
Αυτό που δεν είναι δικαίωμά σας είναι να με εξυβρίζετε δημοσίως και να με συκοφαντείτε, δημοσιεύοντας το σχετικό κείμενο και προσβάλλοντας κατάφωρα την τιμή και την υπόληψή μου, με συγκεκριμένες φράσεις που υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο, σίγουρα εκφεύγουν της πολιτικής ευπρέπειας και με καταρρακώνουν ως άνθρωπο, οικογενειάρχη και αυτοδιοικητικό άνδρα επί 22,5 χρόνια, χωρίς υποψία μομφής, όπως αυτές που μου αποδίδετε. Προφανώς ως Επιτροπή Αλληλεγγύης και ως άτομα, αναγνωρίζετε και αντιλαμβάνεστε το δικαίωμα του καθενός, ελπίζω και του Δημάρχου, να αποκαταστήσει την τιμή του, από τον θλιβερό κατήφορο μιας τέτοιας δημόσιας επιστολής, τμήματα της οποίας δημοσιεύτηκαν ήδη στην «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» των Κυκλάδων, πέραν των διαδικτυακών ιστολογίων στα οποία το στείλατε.
Σας καλώ λοιπόν χωρίς περιστροφές να ανακαλέσετε, με ανάλογη σαφή δημόσια καταχώρηση, τις φράσεις που διαλαμβάνονται στην 15η και 20ή «παρατήρηση» του εγγράφου σας, μέχρι την Παρασκευή 28-6-2013. Διαφορετικά θα κληθείτε να αποδείξετε κατά ποίο τρόπο η συμπεριφορά μου «έχει την δυσοσμία της εξουσίας και της διαπλοκής» και τον σαφή και ευθύ υπαινιγμό σας που εμπεριέχει η φράση σας: «Εμείς κ. Κροντηρά προτιμάμε την βροχή, γιατί η βροχή ξεπλένει την βρωμιά».
Και επειδή αυτές οι μομφές και αυτοί οι δηλητηριώδεις υπαινιγμοί δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητοι ούτε κατ εκμετάλλευση του ότι -ως γνωστόν- απεχθάνομαι οι λύσεις σε πολιτικές διαφορές να δίνονται στις δικαστικές αίθουσες (ποινικών και αστικών δικαστηρίων), σας γνωρίζω ότι στο ζήτημα αυτό θα είμαι ανυποχώρητος.

Παναγιώτης Κροντηράς

Δήμαρχος Τήνου