Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τα σκουπίδια είναι προϊόντα προς πώληση | Παρουσιάστηκε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Τήνου

Το προεδρείο της  Κοινωνική ς  Συνεταιριστική ς  Επιχείρηση ς  “Καλλονή Κελλιά” Τήνου  παρουσίασε την  Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 στην αίθο...

Το προεδρείο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Καλλονή Κελλιά” Τήνου παρουσίασε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 στην αίθουσα του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα Χώρας Τήνου, τον προγραμματισμό της και τις δραστηριότητες της όσον αφορά την περισυλλογή και αξιοποίηση των απορριμμάτων - προϊόντων της Τήνου.
Τη συζήτηση συντονίζει ο έμπειρος στα περιβαλλοντικά και πρόεδρος της Κοινωνικής Επιχείρησης κ Δημήτρης Πολιτόπουλος.

Στην αρχή έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος Τήνου κ. Π. Κροντηράς υποστηρίζοντας την ιδέα - πράξη αυτή της Επιχείρησης, αναφέροντας και τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Τήνου προς αυτόν τον τομέα, υποσχόμενος συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.
Από το πάνελ μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Τζαβελόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Επιχείρησης. Θέμα του ήταν το επιστημονικό και τεχνολογικό εκθετήριο που δημιούργησε σε κτήμα του στον Πύργο της Τήνου. Όντας συνταξιούχος Φυσικός επιδίδεται σε δημιουργικές επιστημονικές ασχολίες, εκθέτοντας τα έργα του και εκπαιδεύοντας - μορφώνοντας απλούς και ειδικευμένους ενδιαφερόμενους.
Ακολούθησε ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος παρουσιάζοντας το κύριο θέμα της περισυλλογής και ανακύκλωσης των σκουπιδιών - προϊόντων, το χώρο εναπόθεσης στη Χώρα Τήνου, πλησίον της ΔΕΗ, ενημερώνοντας το κοινό για όλα όσα είναι απαραίτητα για το σκοπό αυτό.
Στην ομιλία του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικηφόρος Δελασούδας και μέλος του Δ.Σ. της Επιχείρησης, αναφέρθηκε σε επί μέρους ενέργειες, για τη διευθέτηση του χώρου, στην πρόσληψη υπαλλήλου για τη φροντίδα της περισυλλογής, ευχαριστώντας το Δήμαρχο για την παρουσία της τηλεόρασης και τη βιντεοσκόπηση της ομιλίας - συζήτησης.
Γενάτε η απορία σε μας. Τίνος είναι η τηλεόραση που λειτουργεί στην Τήνο; του Δημάρχου κ. Κροντηρά; του Δήμου Τήνου; κάποιου ιδιώτη, ή κάποιου άλλου φορέα;
Πως τέλος πάντων λειτουργεί και ευχαριστούν το Δήμαρχο, Δημοτικοί Σύμβουλοί του;
Το λόγο πήρε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Παντελής Αρμάος, μέλος του Δ.Σ. της Κοινωνικής Επιχείρησης. Κι αυτός αναφέρθηκε στο ουσιαστικό αυτό εγχείρημα που προσβλέπει στο όφελος της κοινωνίας της Τήνου και του περιβάλλοντος της.
Όλοι τους προέτρεψαν, να συνταχθούν οι παρευρισκόμενοι, αλλά και αντιπροσωπείες από τις οικογένειες της Τήνου,στην περιβαλλοντική συμμετοχική προσπάθεια καθαριότητας και πολλαπλής ωφέλειας της Τήνου.
Ενδιαφέρον έδειξε το ακροατήριο με παρεμβάσεις και με ερωτήσεις.
Εξειδικευμένοι στο αντικείμενο νεολαίοι έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το αύριο τησ Τήνου.
Μικρο το ακροατήριο, αλλά αισιόδοξο το πρόγραμμα. Σιγά μα σταθερά προχωρά προς υλοποίηση εντός του Ιουνίου 2013.
Παρόντες από το Δήμο Τήνου, ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου και νεολαίοι με απαιτήσεις.
Παρούσα και η τηνιακή, που από την παρουσίαση αυτής της ιδέας, βρίσκεται στο πλάι των οραματιστών για ένα περιβάλλον φυσικό, προβάλλοντας επιμελώς ενέργειες και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται για το σκοπό αυτό



[πηγή: tiniaki.gr]