Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Απάντηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου προς τον Δήμαρχο Τήνου, αναφορικά με τα θέματα Υγείας του νησιού και των Κυκλάδων εν γένει.

Συρμαλένιος Νίκος Βουλευτής Κυκλάδων                                                                                         Π...

Συρμαλένιος Νίκος
Βουλευτής Κυκλάδων
                                                                                       Προς:  Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο
                                                                                                 Δήμου Τήνου
Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητές φίλες και φίλοι,
Με λύπη μου πληροφορήθηκα τη δημόσια ανακοίνωση του Δημάρχου σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση με τους φορείς και τους πολίτες της Τήνου με θέμα την κατάσταση του Κέντρου Υγείας.
Το πώς ακριβώς διαδραματίστηκαν τα πράγματα και το τι ειπώθηκε, προφανώς δεν είμαι σε θέση να έχω προσωπική άποψη, διότι απλούστατα δεν ήμουν παρών. Θα έλεγα όμως ότι η όποια κριτική είναι και θεμιτή αλλά και επιβεβλημένη, εφόσον κρίνεται η ενδεχόμενη ανακολουθία μεταξύ ειλημμένων αποφάσεων και πράξεων.
Σε ό,τι αφορά όμως την αιχμή ότι υποχρεωθήκαμε τάχα να φέρουμε το θέμα του Κέντρου Υγείας της Πάρου στη Βουλή, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, αναδείξαμε στο Κοινοβούλιο συνολικά και για όλα τα νησιά των Κυκλάδων, τόσο το θέμα της Δημόσιας Υγείας και της δραματικής υποβάθμισής της, όσο και σχεδόν το σύνολο των προβλημάτων και των επιπτώσεων των μνημονιακών πολιτικών στα νησιά. Επίσης, σταθήκαμε δίπλα σε όλες τις κινητοποιήσεις των Κυκλαδιτών και ιδιαίτερα για τα θέματα της Υγείας, όπως αυτή της μεγάλης κινητοποίησης και πορείας του λαού της Πάρου και της Αντιπάρου στην Αθήνα από το υπουργείο μέχρι τη Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα, για την Πάρο έχουμε καταθέσει δύο Ερωτήσεις για το Κέντρο Υγείας (η πρώτη από 11/9/2012), ενώ αντίστοιχα για την Τήνο (Αναφορά 30/7/2012 για το Κέντρο Υγείας, Αναφορά 27/9/2012 για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, Αναφορά 16/5/2013 για τις ελλείψεις προσωπικού στο Κ.Υ., Αναφορά 28/5/2013 για την ανανέωση σύμβασης γιατρού για τον υπερηχογράφο). Παράλληλα έχουμε κάνει δύο Επίκαιρες Ερωτήσεις για τα θέματα Υγείας στις Κυκλάδες, εκ των οποίων στη μία μόνο απάντησε ο υπουργός μετά από τρείς αναβολές.
Κατά συνέπεια, δεν ασχοληθήκαμε καθυστερημένα με το Κ.Υ. της Πάρου και πολύ περισσότερο δεν υποχρεωθήκαμε, όπως γράφετε στην ανακοίνωσή σας.
Θα έλεγα λοιπόν ότι υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό, να αγωνιστούμε όλοι μας και από την κάθε θέση στην οποία βρισκόμαστε για να διεκδικήσουμε δυναμικά το αυτονόητο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό, όπως η παροχή δημόσιας και δωρεάν υγείας που θα έπρεπε να είναι υποχρέωση του κράτους.
               3/6/2013                                                                             Με τιμή
                                                                                                   Νίκος Συρμαλένιος