Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η λήξη των κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής στο Ιερό Νησί της Τήνου

T ο απόγευμα της Κυριακής 9 ης Ιουνίου στο Ιερόν Μοναστηριακόν Μετόχιον "Παναγίας Βουρνιωτίσσης" τελέσθηκε Αναστάσιμος Εσπερι...

Tο απόγευμα της Κυριακής 9ης Ιουνίου στο Ιερόν Μοναστηριακόν Μετόχιον "Παναγίας Βουρνιωτίσσης" τελέσθηκε Αναστάσιμος Εσπερινός επι τη λήξη της εφετινής Ιεραποστολικής περιόδου των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, με τη συμμετοχή απάντων των κληρικών της Τήνου, μοναζουσών Αδελφών της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου και πλήθους πιστών, προ του πέρατος του οποίου ανεγνώσθη το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’.
Ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Τουφεκλής ομίλησε με θέμα "Οι κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής και η προσφορά τους σε οικογενειακό, ενοριακό, κοινωνικό-φιλανθρωπικό επίπεδο".
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τους Εφημερίους των Αγιογραφικών Κύκλων, την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη και την Μοναστική Αδελφότητα, τις Μοναχές Πελαγία και Αθανασία Παρασκευά υπεύθυνες του Ιερού Μοναστηριακού Μετοχίου "Παναγίας Βουρνιωτίσσης", το Σύλλογο "Παναγία η Βουρνιώτισσα" και το πολυπληθές ακροατήριο των πνευματικών αυτών συνάξεων και ευχήθηκε ο Λόγος που σαν σπόρος εσπάρη στις καρδιές τους να καρπογονήσει και να αποτελέσει πηγή σιτοδότιδα και για ψυχές άλλων ανθρώπων.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, παρετέθη δοχή από τις Μονάζουσες Αδελφές, τον Σύλλογο "Παναγία η Βουρνιώτισσα" και τις ευσεβείς κυρίες των Αγιογραφικών Κύκλων.
MHNYMA
TOY ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΤΗΝΟΥ
κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β'
ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΝΟΥ

Ευλογημένα μου πνευματικά παιδιά, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Η σημερινή σύναξη, επί τη λήξει της εφετινής Ιεραποστολικής περιόδου των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής της ιεράς νήσου Τήνου, αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία δοξολογίας και ευχαριστιών προς τον Κύριο, που μας αξίωσε και τούτη τη χρονιά να γεμίσουμε το θησαυροφυλάκειο της ψυχής μας με τους ατίμητους θησαυρούς της Αγίας  Γραφής.
Μέσα από την παράθεση των ιστορικών γεγονότων, από τη γένεση του κόσμου, την πορεία του Ισραήλ μέσα στο χώρο και το χρόνο, την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού, τον ευαγγελισμό των πρώτων χριστιανών και μέχρι τις προφητικές εικόνες της Αποκαλύψεως του Ιωάννου, μέσα απ' όλα αυτά τα γεγονότα, οι χριστιανοί όλων των χρόνων και όλων των τόπων είδαν τον Θεό ν' αποκαλύπτεται, να εμφανίζεται στους ανθρώπους και να καθοδηγεί την πορεία τους προς τη σωτηρία.
Ο ανυπέρβλητος ερμηνευτής των Γραφών, Ιωάννης ο Χρυσόστομος τονίζει:
«Ευχάριστο και τερπνό είναι το λειβάδι με τα ωραία άνθη. Και εξαιρετική ικανοποίηση προσφέρει ο κήπος με τα γεμάτα υγεία δέντρα. Πολύ περισσότερο όμως, είναι ευχάριστη, και ασυγκρίτως περισσότερη γλυκύτητα προξενεί, η μελέτη των θείων Γραφών. Διότι, εκεί μεν στο λειβάδι, υπάρχουν άνθη που μαραίνονται. Εδώ όμως, στη Γραφή, νοήματα που είναι πάντοτε ακμαία και ισχυρά. Εκεί φυσάει δροσιστικός και ήρεμος άνεμος. Εδώ πνέει η δροσερή αύρα του ΑγίουΠνεύματος. Εκεί φυτά με αγκάθια περιτειχίζουν. Εδώ η πρόνοια του Θεού μεταδίδει ασφάλεια.Εκεί τζιτζίκια τραγουδούν. Εδώ προφήτες κελαηδούν. Ας προσέχουμε λοιπόν στην ανάγνωση των Γραφών…Η μελέτη της Γραφής αποδιώχνει από την ψυχή την στενοχώρια και φυτεύει και μεταδίδει την ευχάριστη διάθεση. Διώχνει την κακία και ριζώνει την αρετή… Η θάλασσα αναταράσσεται και μοιάζει να μαίνεται. Συ όμως, πλέεις με γαλήνη. Διότι έχεις κυβερνήτη έμπειρο και σοφό, την ανάγνωση των Γραφών…» .
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον Επίτροπό μας Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό και τους εκλεκτούς μας εν Κυρίω συνεργούς στην ποιμαντική αυτή δραστηριότητα της Μητροπόλεώς μας στην ιερά νήσο Τήνο, αλλά και όλους εσάς, που σπεύσατε να αντλήσετε, μέσα από τη συμμετοχή σας σ`αυτήν, ρήματα ζωής αιωνίου και υποδείγματα βιωτής επιγείου και ευχόμεθα σε όλους να έχετε πάντα το νόμο του Κυρίου λύχνάρι, που θα καθοδηγεί τα βήματά σας και φως, που θα φωτίζει το δύσκολο μονοπάτι της ζωής σας.

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης


† Ο ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'