Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

1ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Τήνου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

  Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί ο 1 ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Τήνου, μια συνδιοργάνωση του Δήμου Τήνου και τοπικής επι...

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Τήνου, μια συνδιοργάνωση του Δήμου Τήνου και τοπικής επιχείρησης εναλλακτικών δραστηριοτήτων, με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή ποδηλατών και συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι Πύργος – Χώρα Τήνου με ώρα έναρξης 8:00 π.μ. και τερματισμό στο κέντρο της πόλης, στο παλιό λιμάνι της Τήνου. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί μια συμβολική ποδηλατική βόλτα Χώρα – Άγιος Φωκάς με επιστροφή, στην οποία καλούνται όλοι να συμμετέχουν.
Παράλληλα, στον χώρο του παλιού λιμανιού θα πραγματοποιηθούν δράσεις – παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους με διαγωνισμούς, κληρώσεις και δώρα από την εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις» του ΣΚΑΙ, δημοσιογραφική αποστολή της οποίας θα επισκεφτεί το νησί μας για την τηλεοπτική κάλυψη του Ποδηλατικού Μαραθωνίου. Στις ίδιες δράσεις θα συμπεριληφθεί και η βράβευση των νικητών της Μεγάλης Γιορτής Ανακύκλωσης, διαγωνισμού που διενεργήθηκε από τον Δήμο Τήνου και την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.
Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων θα ισχύσουν τμηματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας) στην επαρχιακή οδό Πύργου – Χώρας, μόνο κατά την διέλευση των ποδηλατών, και στην παραλιακή ζώνη της πόλης της Τήνου από το κατάστημα Κουρσάρος έως το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας.
Για τις ανάγκες της διοργάνωσης θα εκκενωθεί ο χώρος στάθμευσης – πλατεία Σαμοθράκη Πύργου από 7 π.μ. έως  10:00 π.μ. της Κυριακής, αλλά και ο χώρος στάθμευσης στο παλιό λιμάνι της Τήνου από το απόγευμα του Σαββάτου έως και το πέρας της διοργάνωσης,  το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο όλο εγχείρημα της ασφάλειας και της τήρησης της τάξης παρακαλείσθε για την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων με Ι.Χ. οχήματα, στο μέτρο του δυνατού, στην παραλιακή ζώνη κατά τις ώρες 09:00 – 11:00 της Κυριακής. Οι δε οδηγοί των οχημάτων που θα κινούνται στην επαρχιακή οδό Πύργου  – Χώρας παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους τροχονόμους που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, την ασφάλεια των συμμετεχόντων – αγωνιζομένων, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ίδιων.