Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ενημέρωση για τις Σημαντικότερες Δραστηριότητες της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου Στην Τήνο το Τελευταίο Διάστημα

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η   ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΑΣ ...


Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η   ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

  1. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εγκαινίασε χθες  12-5-13 ταο του έργο “Αποκατάσταση Ηγουμενείου και Τράπεζας Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεχροβουνίου’’.
Το έργο αυτό κόστους 780.000 ευρώ υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας  Ν. Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε από τις Χώρες του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτεστάιν και το Ελληνικό Δημόσιο. Την τελετή του Αγιασμού έκαμε ο μητροπολίτης κ.κ. Δωρόθεος. Παραβρέθηκαν  ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Νικόλαος,  ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσαίος, ο έως πρότινος γενικός διευθυντής της Περιφέρειας, συμπατριώτης μας κ. Γιάννης Αλβέρτης, η γεν. γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Κουκάς  ο δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηρας, οι τεως δήμαρχοι Τήνου κ.κ. Σάββας Απέργης και Σίμος Ορφανός, δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.
Κατά την επίσκεψη του στην Τήνο λόγω του ανωτέρω γεγονότος, ο Περιφερειάρχης, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Τήνου κ. Βίλλα Ματθαίο είχαν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν εκτελούμενα έργα στην Τήνο, να επισκεφθούν την νεολειτουργούσα ζυθοποιία της Τήνου και να παραστούν στον εορτασμό της Παναγίας Βρυσιώτισσας, της Παναγίας Λακωτιανής στα Υστέρνια και της Παναγίας Κακής Σκάλας Φαλατάδου .


  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
Επίσκεψη στην Τήνο  έκαμε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  κ. Χατζηιωάννου Αντώνης  μαζί με τον γενικό  διευθυντή κ. Πουλή Γιάννη και τον διευθυντή Κυκλάδων, συμπατριώτη μας, κ. Παγανέλη Γιώργο στις 17-4-2013.  Οι τρεις   καλεσμένοι της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου, είχαν επαφές εκ του σύνεγγυς με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας στην Τήνο (γεωπόνο, κτηνίατρο και σπερματεγχύτη), με τον εντεταλμένο περ/κο  σύμβουλο κ. Μ. Βίλλα, με τον δήμαρχο κ. Π. Κροντηρά και τους αντιδημάρχους. Επισκέφθηκαν το Ιερό Ιδρυμα, τον ΧΑΔΑ  στο Κοσίνι και μερικά χωριά της Τήνου.  
Το βράδυ της   ίδιας μέρας  ήταν ομιλητές σε ημερίδα για «το μέλλον της γεωργίας στο νησί μας» μαζί με τον γεωπόνο της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου  κ. Γ. Ασπρόμουγγο  καθώς και τον επίσης γεωπόνο –περιφερειακό σύμβουλο κ. Μ. Βίλλα. Η ημερίδα αυτή, -κατά την οποία  τοποθετήθηκε επί των αγροτικών θεμάτων του νησιού μας και ο κ. Δήμαρχος Τήνου-,  πραγματοποιήθηκε   στο ΙΤΗΠ,  την  παρακολούθησε επί 3ωρο πολύς κόσμος και  την συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια μαζί  με τον Δήμο Τήνου.
  1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
Όμοια κατόπιν πρόσκλησης μας επισκέφθηκε την Τήνο στις 29-3-2013 η αντιπεριφερειάρχης “Τουρισμού – Απασχόλησης – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων – Περιφερειακών Θεσμών και Διεθνών Συνεργασιών” κ. Λίτσα Φτακλάκη η οποία το βράδυ της ίδιας μέρας παρουσίασε στους εκπροσώπους των φορέων της Τήνου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, την πολιτική και τις δράσεις της Περιφέρειας για τον τουρισμό.  Διεξήχθη  μια πολύ καλή συζήτηση και τέθηκαν σε καλύτερη βάση τα τουριστικά θέματα του νησιού μας.
Η κ. Φτακλάκη κατά την παραμονή της  στην Τήνο συναντήθηκε με τον περιφερειακό σύμβουλο  κ. Μ. Βίλλα,  τον δήμαρχο Κ. Π. Κροντηρά και τον αντιδήμαρχο κ. Σ. Λαγουρό και είχαν διεξοδική συζήτηση για τα θέματα τουρισμού που απασχολούν την Τήνο. Επίσης επισκέφθηκε το ΙΤΗΠ, όπου είχε συνεργασία με τον διευθυντή του και την πρόεδρο του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων, και  το Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελίστριας, όπου παρακολούθησε την τελετή των Χαιρετισμών και συναντήθηκε με μέλη της διοικούσας Επιτροπής και με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου.                                                                                                          


  1. ΓΙΑ ΤΗΝΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη στην Τήνο για επιτόπια ενημέρωση επί των θεμάτων του νησιού έκαμε στις 21-4-2013 ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Πουσσαίος , ο οποίος εκτός των άλλων,  έκαμε και επιτόπια  επιθεώρηση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον παραλιακό δρόμο των Κιονίων, από την δύναμη των θαλασσίων κυμάτων.
  1. ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΗ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ   ΔΡΑΣΕΩΝ
Ενημερώνουμε επίσης ότι:
  1. Στις  9-5-2013 έγινε η παρακατάθεση ποσού 178.614,88 ευρώ  για τις απαλλοτριώσεις των κτημάτων του φράγματος Βωλάξ – Γρίζας, το οποίο μελετάται από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ. Το ανωτέρω ποσόν καλύφθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, κατ΄ εξαίρεση για το νησί μας λόγω της σπουδαιότητας του έργου.
  2. Ολοκληρώνεται το έργο «συντήρηση οδικού δικτύου Τήνου - χρήση 2012» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με καθαρισμούς χαντακιών, κατασκευή τοιχείων στα Υστέρνια, στην στάση του Πύργου κ.α., ασφαλτοστρώσεις  φθαρμένου οδοστρώματος, τσιμεντοστρώσεις χαντακιών κλπ
  3. Μεταφέρθηκε το μνημείο της Παναγίας από το μέσον του οδού στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας , στην άκρη του δρόμου προς Βρυσί και Άγιο Ρωμανό.
  4. Η περιφέρεια Ν. Αιγαίου υποστήριξε τον 2ο Ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοικτής θαλάσσης «Τρίγωνο Κυκλάδων» που συνδιοργάνωσαν οι ναυτικοί όμιλοι Σύρου, Τήνου και Πάρου  στις 19, 20 και 21 Απριλίου
  5. Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο  " ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ  ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ   ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ", στο δημοτικό σχολείο της Στενής, στις 9, 10 και 11/5/13, το οποίο  υλοποιήθηκε  από  πόρους της  Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, και το οποίο παρακολούθησαν  περί τους 20 ενδιαφερόμενους, (μελισσοκόμοι και  εν δυνάμει μελισσοκόμοι). Στο σεμινάριο δίδαξαν καταξιωμένες επιστήμονες στον χώρο της μελισσοκομίας .
  6. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υλοποιηθούν κι άλλα προγράμματα κατάρτισης για κάθε ενδιαφερόμενο, με βάση τις δηλώσεις προτίμησης που έχουν υποβληθεί.
  7. Την Τήνο επισκέφθηκε την Λαμπροβδομάδα πολυμελής ομάδα δημοσιογράφων με σκοπό την προβολή του νησιού στα ΜΜΕ.  Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συνέβαλε σημαντικά στο κόστος της δημοσιογραφικής αποστολής.

6. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Το περιφερειακό συμβούλιο, - στο οποίο ανελλιπώς μετέχει ο περ. σύμβουλος κ. Μ. Βίλλας-, το τελευταίο διάστημα μεταξύ άλλων πήρε και τις εξής σημαντικές αποφάσεις:
  • στις 16-3-2013 στην Σύρο σε έκτακτη συνεδρίαση, κατάθεσε την πρότασή του για το θέμα :  «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιου Ακινήτου Αφάντου Ρόδου»  
  • στις 26-3-2013 στην Σύρο αποφάσισε την παράταση ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων και ειδικά για την νήσο Τήνο: την κατ΄ εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων από Δευτέρα έως Σάββατο μέχρι τις 24:00΄ και την κατ΄ εξαίρεση λειτουργία την Κυριακή και τις ημέρες αργίας από ώρα 08:00΄ έως 24:00΄ των καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση για το χρονικό διάστημα από 01-04-2013 έως 30-10-2013. Επίσης προέβει στον προγραμματισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες) στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για το έτος 2013.
  • Στις 27-4-2013 στην Ρόδο με απόφασή του, εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάργηση οργανικών θέσεων στις σχολικές μονάδες της περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ζήτησε την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος στην περιοχή μας και την παροχή ίσων ευκαιριών μόρφωσης.

ΤΗΝΟΣ  13-5-13
Από το γραφείο του εντεταλμένου
περ/κου  συμβούλου Τήνου
Μ. ΒΙΛΛΑ