Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου Υ/Χ Τήνου: Απάντηση σε σχόλιο του προέδρου του Δ.Λ.Τ.Τ.Α. κ. Σανταμούρη περί παράνομης Στάθμευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Υπολιμεναρχείο Τήνου, σε απάντηση δημόσιας τοποθέτησης-ανακοίνωσης του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου...




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπολιμεναρχείο Τήνου, σε απάντηση δημόσιας τοποθέτησης-ανακοίνωσης του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού ΤαμείουΤήνου-Άνδρου (Δ.Λ.Τ.Τ.Α.), διευκρινίζει ότι στο θέμα των τροχονομικών ελέγχων στην παραλία της πόλεως Τήνου και ειδικά στο τμήμα για το οποίο γίνεται λόγος (μεσαίο πεζοδρόμιο από «ΚΟΥΡΣΑΡΟ» ως «ΠΥΡΣΟ»), εφαρμόζει το νόμο και την κατά περίπτωση υπάρχουσα κάθετη ή οριζόντια σήμανση, όπως άλλωστε πράττει και σε κάθε άλλη περίπτωση ανάλογου ελέγχου. Οι υποδείξεις για ανάγνωση της Κανονιστικής Απόφασης του Δ.Λ.Τ.Τ.Α. και οι κρίσεις περί παράνομων ενεργειών των οργάνων μας, αφορούν απόψεις του συντάκτη και απέχουν μακράν της πραγματικότητας. Μάλιστα το κύρος της επικαλούμενης Κανονιστικής απόφασης (μελέτης) είναι λίαν αμφισβητούμενο αφού δεν έχει  ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 52Α του Ν. 2696/99 (Κ.Ο.Κ.) διαδικασία, ήτοι σύμφωνη γνώμη της Λιμενικής Αρχής, έγκριση της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) και εν κατακλείδι η Κ.Υ.Α. των συναρμοδίωνΥπουργών.

       Επίσης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 104 Κ.Ο.Κ, κ.λ.π), οι δικαιούχοι είσπραξης των επιβληθέντων από τις Λιμενικές Αρχές προστίμων για παράνομη στάση-στάθμευση, εν προκειμένω οι φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένων (Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία), οφείλουν-νομιμοποιούνται να προβούν στην είσπραξη και μόνον του προστίμου και όχι στην ακύρωση ή μείωση αυτού, καθόσον η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά στη Λιμενική Αρχή βεβαίωσης του προστίμου και βέβαια υπό προϋποθέσεις.

        Τέλος, οι οδηγοί οχημάτων παρακαλούνται να σέβονται την υφιστάμενη οριζόντια και κάθετη σήμανση των οδών, προκειμένου εδραιωθεί η κυκλοφοριακή τάξη, η απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών και δη της μαθητικής κοινότητος, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι ατυχήματος. Για την Υπηρεσία είναι δυσάρεστος, αλλά κάποιες φορές υποχρεωτικός, ο καταλογισμός των παραβάσεων.