Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στο παραδοσιακό Κεφαλοχώρι, Φαλατάδος! (Μεγάλη Πέμπτη - Κυριακή του Πάσχα) (Φωτογραφίες)

Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκαν οι Ιερές Ακολ o υθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος σύμφωνα με το ...


Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκαν οι Ιερές Ακολoυθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως και τα έθιμα του χωριού μας. Η προσέλευση του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων υπήρξε ικανοποιητική. Την Μεγάλη  Πέμπτη τελέστηκε η Ακολουθία των Παθών με την συμμετοχή πολλών επισκεπτών και φίλων του χωριού. Σημειώνουμε την παρουσία του Δημάρχου Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά και του αντιδημάρχου κ. Εμμανουήλ Σαλβαρά.


Την Μεγάλη Παρασκευή τελέστηκαν οι Ακολουθίες με μεγάλη κατάνυξη. Έγινε η περιφορά του Επιταφίου με καλές καιρικές συνθήκες στα σοκάκια του χωριού. Sτην Παναγία τελέστηκε Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και στην συνέχεια η πομπή μέσω του Καθλικάρου και του κεντρικού δρόμου κατέληξε στην εκκλησία.

Το πρωί τελέστηκε η πρώτη Ανάσταση και το βράδυ έγινε η ακολουθία της Ανάστασης στα προπύλαια του Ναού, αφού πρώτα διαβάστηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κκ ΔΩΡΟΘΕΟΥ, με ομοβροντίες βεγγαλικών που έριξαν οι νέοι του χωριού. Χάρις την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου έφθασε και στην ενορία μας εγκαίρως το Αγιο Φώς και το έλαβε όλος ο κόσμος. Στο τέλος μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο κόκκινα αυγά.

Το πρωί έγινε ο Εσπερινός της Αγάπης αλλά δυστυχώς με λίγο κόσμο. Στο τέλος ο εφημέριος ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν και μόχθησαν για τις ημέρες αυτές τους Επιτρόπους και τις   Επιτρόπισσες ,τους Ψάλτες ,τα παιδιά που βοήθησαν και όλους όσους προσέφεραν ,για τα λουλούδια για την καθαριότητα κ.α .και ευχήθηκε σε όλους υγεία χρόνια πολλά και καλή πρόοδο στα παιδιά μας.

Να σας υπενθυμίσουμε πως οι μέρες τις Μεγάλης Εβδομάδας μεταδόθηκαν ζωντανά μέσα από τον διαδικτυακό σταθμό του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Φαλατάδου καθώς και μέσα από τα ΤήνιαNEWS και TinosEmagazine.


Δείτε Φωτογραφικό Υλικό παρακάτω

Μεγάλη Πέμπτη
































Μεγάλο Σάββατο (Ανάσταση)







Εσπερινός της Αγάπης