Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το 5ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Γυναικών στην Τήνο

Με επιτυχία ξεκινήσει το  5ο  παγκυκλαδικό Συνέδριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Τήνου το τριήμερο από 17 - 19 Μαΐου 2013 στην Τ...


Με επιτυχία ξεκινήσει το 5ο παγκυκλαδικό Συνέδριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Τήνου το τριήμερο από 17 - 19 Μαΐου 2013 στην Τήνο, με θέμα Γυναίκα και Τέχνη.
Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Τήνου.
Μετά την άφιξη των συνέδρων και του κοινού, ξεκίνησε η εκδήλωση με τη Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Τήνου, υπό τη μουσικό κ. Μαργαρίτα Σαλταμανίκα που έδωσαν ευχάριστες νότες και ακούσματα στο κοινό της φιλόξενης αίθουσας του ΙΤΗΠ.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τήνου κ. Μαρία Αμοιραλή η οποία ενημέρωσε το κοινό για το Σύλλογο και το Συνέδριο.
Ακολούθησαν Χαιρετισμοί από τους επισήμους καλεσμένους και τους συνέδρους, οι οποίοι εύστοχα και με ουσία παρέθεσαν τις απόψεις τους.
H χορωδία συνόδεψε το χορευτικό ντουέτο που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι. Στο πιάνο ο μουσικός Πέτρος Κουσουνάδης.
Επί των εισηγήσεων ξεκίνησε ο ακούραστος ερευνητής της Τήνου κ. Κώστας ΔανούσηςΑστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α., με ευχέρεια λόγου από εμπειρία πολλών εισηγήσεων σε ημερίδες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναφερόμενος στο θέμα: «Τήνος: Γυναίκα και Τέχνη», περιγράφοντας από τα παλιά χρόνια τη δραστηριότητα των τηνιακών γυναικών στις τέχνες και στα γράμματα.
Η κ Μαρουλιώ Γκύζη, Πρόεδρος της Βιοτεχνικής Σχολής Τήνου, συνέχισε με το θέμα: «Η Βιοτεχνική Σχολή της πόλης της Τήνου», κάνοντας γνωστά τα της ίδρυσης της Τεχνικής Σχολής και της ουσιαστικής προσφοράς της στην Τήνο.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τήνου ευχαρίστησε αυτούς οι οποίοι βοήθησαν για να υλοποιηθεί το 5ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Γυναικών στην Τήνο.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "τηνιακή" είναι χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου. 

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό ΕΔΩ

[Πηγή: tiniaki.gr ]