Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ευλαβικό Προσκύνημα 1000 Χαλκιδέων στην Μεγαλόχαρη υπο τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος Κ.Χρυσοστόμου

ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑ 1000 ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΟΠΟΛΙΤΗ  ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ετελέσθ...


ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑ 1000 ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΟΠΟΛΙΤΗ  ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ετελέσθη σήμερα 19 Μαΐου 2013, Κυριακή των Μυροφόρων, η Θεία Λειτουργία στον Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας στην Ιερά Νήσο Τήνο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, επικεφαλής ομάδος 1000 Χαλκιδέων, οι οποίοι κάθε χρόνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, επισκέπτονται την Ιερά Νήσο Τήνο, τηρώντας παλαιά παράδοση από τα χρόνια των αειμνήστων Τηνίων Μητροπολιτών Χαλκίδος Γρηγορίου Πλειαθού και Νικολάου Σελέντη.
Στην ομιλία του μετά το Ιερό Ευαγγέλιο, ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος προέβαλε την τόλμη του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας ενώπιον του Πιλάτου, ως παράδειγμα των πιστών, σε αντίθεση με την ατολμία του Πιλάτου, ενώπιον του πλήθους των σταυρωτών του Χριστού, ενώ κάλεσε τους πολυπληθείς προσκυνητές της Παναγίας να είναι άτολμοι στην κακία και τολμηροί στην τήρηση του θελήματος του Θεού.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλλε, ύστερα από ευγενική παραχώρηση των ιεροψαλτών του Ιερού Προσκυνήματος η Χορωδία Χαλκίδος 1936, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε με εγκαρδιότητα τον οικείο Επίσκοπο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ.κ. Δωρόθεο τον Β΄, για την αδελφική του αγάπη και την πάντοτε φιλόξενη διάθεσή του, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Φανερό και τους Ιερείς του Προσκυνήματος για την αγάπη τους και τους κόπους στους οποίους υπεβλήθησαν για την φιλοξενεία όλων, τον Αντιπρόεδρο του Προσκυνήματος και την Διοικούσα Επιτροπή, τον κ. Δήμαρχο Τήνου και όλους τους εργαζομένους στο Ιερό Προσκύνημα για την υποδοχή που και εφέτος και κάθε χρόνο επιφυλάσσουν στους Χαλκιδείς Προσκυνητές.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, οι Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ι. Προσκυνήματος κ. Ευάγγελος Γκύζης και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.