Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Αδιαφορεί η Κυβέρνηση για τα προβλήματα των Σχολικών Καθαριστριών

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα των σχολικών καθαριστριών, οι οποίες έχουν ταλαι...



Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα των σχολικών καθαριστριών, οι οποίες έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών ως προς την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις χαμηλές αμοιβές που λαμβάνουν – τις περισσότερες φορές καθυστερημένα – τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας. Προσφέρουν πραγματικά δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές. Επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις προς όφελος των σχολικών καθαριστριών, ακριβώς για να αρθούν αυτές ο αδικίες, όπως αύξηση της τάξης του 20% των απολαβών τους, ασφάλιση κατά τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, παροχή όλων των μέσων ατομικής προστασίας (ελαστικά γάντια μιας χρήσης κλπ, συμπεριλαμβανομένης της προβλεπόμενης χορήγησης φρέσκου γάλακτος στους χώρους εργασίας), συμβάσεις διάρκειας δύο διδακτικών ετών, αντί για ένα έτος που ίσχυε μέχρι τότε κ.ά.


Σήμερα, παρά τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν από την προηγούμενη Κυβέρνηση και επισημάνθηκαν αμέσως παραπάνω, οι σχολικές καθαρίστριες συνεχίζουν καθημερινά να υφίστανται την αδικία, να βιώνουν την ανασφάλεια, να πληρώνονται με καθυστέρηση. Το υπουργείο δεν έχει μέχρι σήμερα παρέμβει, ώστε να διασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τις σχολικές καθαρίστριες, δεν έχει διασφαλίσει την έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους, ούτε την τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας με ταυτόχρονη αυστηροποίηση του πλαισίου για τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: