Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εκπλήξεις στις φετινές βάσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αναπάντεχη άνοδος σε ορισμένα τμήματα, πτώση σε άλλα Αρκετές εκπλήξεις επιφυλάσσουν οι φετινές βάσεις εισαγωγής ΑΕΙ και ΤΕΙ, σ...

Αναπάντεχη άνοδος σε ορισμένα τμήματα, πτώση σε άλλα
image
Αρκετές εκπλήξεις επιφυλάσσουν οι φετινές βάσεις εισαγωγής ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τις βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών που αναφέρονται σε δημοσίευμα στο«Εθνος», ενόψει της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται άνοδος των βάσεων για αρκετά υψηλόβαθμα τμήματα όπως Νομικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά, ενώ πτώση εκτιμάται ότι θα σημειωθεί σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές Σχολές αλλά και σε τμήματα των ΤΕΙ που παραδοσιακά δίνουν δουλειά, αφού σε τμήματα όπως Φυσικοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Αισθητικής, Κοσμητολογίας και Μαιευτικής η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων φαίνεται πως οδηγεί σε μείωση του ανταγωνισμού. 
Στις Στρατιωτικές θα υπάρχουν αυξομειώσεις. Στις Σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι. Μικρή άνοδος των βάσεων αναμένεται στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικ. Αεροπορίας, στο Οικονομικό (ΣΣΑΣ) και στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, όπου έχουν μειωθεί οι θέσεις εισακτέων. 
Προς τα πάνω παρουσιάζονται οι βάσεις για τα τμήματα Νομικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης, Ψυχολογίας Παντείου, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αλλά και Θεσσαλονίκης, Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΟΠΑ, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης και ΤΕΦΑΑ Αθήνας. Πτωτική είναι η τάση για την Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ σταθερές φαίνεται πως μένουν οι βάσεις στα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας και Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας.

http://www.athensvoice.gr