Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

1ος ορεινός αγώνας: Εξωμεριά Trail Race

Υπεύθυνος : Ελένη Καρατζά Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου - Πανόρμου Τήνου έχει αναλάβει τη διοργάνωση του 1ου ορεινού αγώνα: Εξωμεριά Tr...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου - Πανόρμου Τήνου έχει αναλάβει τη διοργάνωση του 1ου ορεινού αγώνα: Εξωμεριά TrailRace, στις 14 Σεπτεμβρίου 2014. Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, έχει δημιουργηθεί ένα εθελοντικό πρόγραμμα με σκοπό να καθαριστούν και αποκαταστηθούν τα αρχαία και νεότερα μονοπάτια που περιλαμβάνονται στη διαδρομή!
Το πρόγραμμα ξεκινά την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 28 Ιουλίου και φιλοξενείται στο Δημοτικό σχολείο του Πύργου. Ο χώρος του σχολείου έχει μετατραπεί σε οργανωμένο χώρο διαμονής των εθελοντών και παρέχει κοινόχρηστες εγκαταστάσεις (WC, ντουζ ,κουζίνα με βασικό εξοπλισμό, ψυγείο, χώρο τραπεζαρίας και αθλητικές εγκαταστάσεις). Το σχολείο βρίσκεται στα σύνορα του οικισμού του Πύργου και μόλις 2,5χλμ από το παραθαλάσσιο χωριό του Πανόρμου.

Το χωριό του Πύργου τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελείται από 3.000 κατοίκους και διαθέτει το δικό του φαρμακείο, φούρνο, παντοπωλείο, ταβέρνες, καφετέριες και ψιλικατζίδικο.
Κόστος Συμμετοχής
Η οικονομική συμμετοχή των εθελοντών στο πρόγραμμα μας είναι 40€ ανεξάρτητα από τη διάρκεια παραμονής στο πρόγραμμα.
Η οικονομική συμμετοχή των εθελοντών καλύπτει τη διαμονή του στο Δημοτικό σχολείο του Πύργου, τα έξοδα για την κατάρτιση τους, την ασφαλιστική κάλυψη κατά την διάρκεια συμμετοχής του στο πρόγραμμα για την περίπτωση ατυχήματος και το μπλουζάκι του εθελοντή που λαμβάνουν με την άφιξη τους στο πρόγραμμα. Το ποσό πληρώνεται άπαξ και πρέπει να καταβληθεί πριν την έναρξη της περιόδου εθελοντισμού. Οι εθελοντές αναλαμβάνουν να καλύψουν τα προσωπικά τους έξοδα, τα έξοδα ταξιδιού και διατροφής.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου - Πανόρμου δεν είναι σε θέση να προσφέρει αποζημίωση. Οι εθελοντές αναλαμβάνουν να καλύψουν τα προσωπικά τους έξοδα, τα έξοδα ταξιδιού και διατροφής. Οι εθελοντές ζουν κοινοτική ζωή και μοιράζονται τα έξοδα διατροφής, τα οποία υπολογίζονται γύρω στα 20€-30€ την εβδομάδα. Όποιος δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτό τότε μπορεί να υπολογίζει γύρω στα 15€ την ημέρα.
Απαραίτητος εξοπλισμός
Ο καιρός στη Τήνο τον Ιούνιο είναι συνήθως ζεστός, με ηλιοφάνεια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ψυχρότερος. Επίσης είναι πιθανό να επικρατεί έντονος αέρας!
Προτού έρθετε στο πρόγραμμα βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παρακάτω:
Εξοπλισμός κατασκήνωσης ( στρώμα, υπνόσακο, φακό, ξυπνητήρι)
«Επίσημα» ρούχα για πιθανές δεξιώσεις και γιορτές που θα λάβουν μέρος εκείνες τις ημέρες. Σημειώστε πως ζούμε σε κατασκήνωση, οπότε τα άσπρα ή τα ανοιχτόχρωμα ρούχα βρωμίζουν πολύ εύκολα
Ανθεκτικά και πρόχειρα ρούχα για τις εργασίες πεδίου
Ορειβατικά παπούτσια και χοντρές αλλά δροσερές κάλτσες (για αποφυγή αγκαθιών)
Μαγιό, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, εντομοαπωθητηκό
Άνετα και δροσερά ρούχα και παπούτσια για καθημερινή χρήση
Αδιάβροχο και ζεστά ρούχα για τις βραδινές ώρες
Προαιρετικά φωτογραφική μηχανή, μουσική, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, κλπ
ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ
Ένα κουτί πρώτων βοηθειών είναι διαθέσιμο στο χώρο καθώς επίσης και ένα άρτια εξοπλισμένο φαρμακείο, αλλά θα πρέπει να φέρετε οποιοδήποτε ιδιαίτερο φάρμακο λαμβάνετε ή πιθανόν να χρειαστείτε, όπως φαρμακευτική αγωγή για αλλεργίες.
Τι πρέπει να γνωρίζεις
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου - Πανόρμου παρέχει στους εθελοντές τα βασικά είδη υγιεινής (καθαριστικά κουζίνας και χαρτιά υγείας), υποδομής (κουζίνα, τραπεζαρία, σκίαση) και μαγειρέματος (μαγειρικά σκεύη, εστίες υγραερίου). Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε εθελοντής να συμβάλει στη συντήρηση της κατασκήνωσης. Επιπλέον, οι εθελοντές είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του χώρου. Γι΄ αυτό στο καθημερινό πρόγραμμα οι εθελοντές σε κυκλική βάρδια υποχρεούνται να συνεισφέρουν στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.
Υπολογίστε ότι θα πρέπει να βρίσκεστε στο πρόγραμμα μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη της περιόδου εθελοντισμού σας και  ότι θα φύγετε μία μέρα μετά το τέλος της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα
Για τη καθημερινή μετακίνηση των εθελοντών στα σημεία εργασίας τους θα υπάρχουν ειδικά αυτοκίνητα . Για οποιαδήποτε άλλη, εκτός προγράμματος, μετακίνηση των εθελοντών, θα υπάρχει ένα περιορισμένος αριθμός ποδηλάτων. Αν κάποιος εθελοντής επιθυμεί να έρθει με το αυτοκίνητο/μηχανή του, έχει το δικαίωμα να το κάνει.
Τι να περιμένεις
Σημαντικό μέρος της δουλειάς σου ως εθελοντής-τρια θα είναι ο καθαρισμός και η αποκατάσταση μονοπατιών και καλντεριμιών, της Εξωμεριάς.
Για το καθαρισμό των μονοπατιών οι εθελοντές θα χωρίζονται σε ομάδες των 7 ατόμων με έναν υπεύθυνο. Η εργασία ξεκινά  με την ομάδα να φτάνει τις πρώτες πρωινές ώρες (06:00) στο σημείο ενδιαφέροντος. Το κάθε μέλος της ομάδας οφείλει να φορά ανθεκτικά ρούχα και να έχει μαζί του το εργαλείο εργασίας που το δόθηκε. Ο υπεύθυνος ορίζει τις αρμοδιότητες σε κάθε εθελοντή και η εργασία ξεκινά! Το πρόγραμμα τελειώνει τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, όταν πια ο Ήλιος είναι δυνατός (12:00).
Αφού οι εθελοντές επιστρέψουν στη βάση τους, το Δημοτικό σχολείο, είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν, εκτός αν το πρόγραμμα της ημέρας έχει κάποια δραστηριότητα στην οποία οφείλουν να λάβουν μέρος. Κάθε εθελοντής δικαιούται 1 ρεπό ανά 4 μέρες εργασίας.
Εκτός του προγράμματος εργασίας θα υπάρχει και πρόγραμμα δραστηριοτήτων με εκδρομές, εκδηλώσεις, επισκέψεις σε μουσεία, παραλίες και πολλά άλλα!
Επικοινωνία
Στο Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου - Πανόρμου  με email:info@exomeriarace.gr ή στο τηλ. 698.66.60.643 - 693.24.50.482 ή με τον  Υπεύθυνο του προγράμματος Ρόμπερτ Καραλή στο mail:volunteers@exomeriarace.gr, και τηλ: 693.99.19.752.
Παρακαλώ πριν ταξιδέψετε επικοινωνήστε μαζί μας, για να ενημερώσετε για την ώρα άφιξής σας στο πρόγραμμα.
Οδηγίες μετάβασης
Από την Αθήνα:
Πηγαίνετε στο σταθμό των λεωφορείων ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ (Πεδίον Άρεως, μπροστά από το γήπεδο του Πανελλήνιου Συλλόγου).
Παίρνετε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας (ώρα αναχώρησης καθημερινά ανά 20’ περίπου, με τιμή € 2,40 χωρίς επιστροφή, διάρκεια ταξιδιού περίπου 1 ώρα). 
Με την άφιξη σας στο λιμάνι , επιβιβάζεστε στο καράβι με προορισμό την Τήνο (οι ώρες αναχώρησης είναι συνήθως πρωινές  07:00, 08:00 και το εισιτήριο έχει τιμή 23 ευρώ χωρίς επιστροφή. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες)
Αφού κατεβείτε στο λιμάνι της Τήνου, στα 300μ δεξιά σας, βρίσκονται τα ΚΤΕΛ της Τήνου. Παίρνεται λεωφορείο για το χωριό του Πύργου. (οι ώρες αναχώρησης είναι 11:15, 14:15, 17:15, το εισιτήριο έχει τιμή 4 ευρώ και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 40’ ).
Όταν κατεβείτε στη στάση του Πύργου επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο του προγράμματος, Ρόμπερτ Καραλή στο 693.99.19.752  για να έρθει να σας βρει!
Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε τις ώρες αναχωρήσεων και τις τιμές των εισιτηρίων καθώς ενδέχεται να αλλάξουν.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ!

Πηγή : www.enet.gr/