Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Συνέντευξη του Κώστα Χριστοφιδέλη στο Τήνος Today

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κώστα Χριστοφιδέλη στα εγκαίνια του νεόκτιστου  κλειστού γυμναστηρίου Τήνου , ο Αρχηγός των “ερυθρόλευκων”...

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κώστα Χριστοφιδέλη στα εγκαίνια του νεόκτιστου κλειστού γυμναστηρίου Τήνου, ο Αρχηγός των “ερυθρόλευκων” και της Εθνικής Ελλάδος Βόλεϊ παραχώρησε συνέντευξη στο Tinos Today το Σάββατο 10-5-2014 στο κατάστημα Salva’s Café το οποίο και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Ερ. Πως αισθάνεσαι που βρίσκεσαι στην Τήνο και στα εγκαίνια του κλειστού Γυμναστηρίου, τι σημαίνει αυτό για εσένα και για τον Ελληνικό Αθλητισμό;

Απ. Η αίσθηση παραμονής στο νησί είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, διότι είναι ένα εξαιρετικό μέρος με ανεκμετάλλευτες δυνατότητες, κρυφές ομορφιές και διακρίνεται για την φιλοξενία των ανθρώπων του. Όσον αναφορά τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου, είναι μεγάλη τιμή τόσο για εμένα όσο και για τους υπόλοιπους παίχτες, η πρόσκληση του Δημάρχου την οποία και αποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά, βάζοντας τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι αθλητές το προσωπικό μας λιθαράκι σ’αυτό το καινούργιο γυμναστήριο «κόσμημα» που θα στολίζει πλέον το νησί της Τήνου και τις Κυκλάδες. Προσωπική μου ευχή, είναι το γήπεδο αυτό να αποτελέσει μια αφετηρία ώστε τα νέα παιδιά του νησιού να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Ερ. Σαν παίχτης έχεις κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα, κατά κύριο λόγο με την ομάδα του Ολυμπιακού με εξαίρεση το 2012 το νταμπλ με τον Ηρακλή και το 2010 με την ομάδα του Παναθηναϊκού το Κύπελλο. Ποιον θα ξεχώριζες από αυτούς τους τίτλους και γιατί;

Απ. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός διότι είναι ο κόπος, ο πόνος και σκληρή ομαδική δουλειά, οπότε επιβάλλεται να πανηγυρίζεις και να γιορτάζεις. Σίγουρα όμως αυτό που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου είναι η κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό την σεζόν 1997-1998 με τον τίτλο να παίζεται στο 5ο τελικό στην Ορεστιάδα. Ήταν η χρονιά που είχα συμπαίκτες πολύ μεγάλα ονόματα Παγκοσμίου επιπέδου, προερχόμενος από μια μικρή πόλη όπως είναι η Καβάλα και ένα μικρό γήπεδο όπως το δικό σας, έφτασα να παίζω στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ.

Ερ. Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως το Ελληνικό Βόλεϊ δεν έχει μέλλον τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, ποια η γνώμη σου σχετικά με αυτό; 

Απ. Εάν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων ειδικά σε εθνικό επίπεδο, ίσως το γεγονός αυτό οδηγεί σε αυτού του είδους το συμπέρασμα. Όμως όσον αναφορά το ταλέντο και τις προοπτικές η κατάσταση είναι ελπιδοφόρα. Το βόλεϊ στην Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα όχι τόσο σε διασυλλογικό επίπεδο αλλά κυρίως σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Οι αθλητές από μέρους τους προσπαθούν να ανταποκρίνονται σε αντίξοες συνθήκες δίνοντας το 100% των ψυχικών και σωματικών τους δυνάμεων γιατί το οφείλουν τόσο στους ίδιους τους εαυτούς τους διότι πολλοί πραγματοποίησαν τα πρώτα τους βήματα μέσα από τις ομάδες εφήβων και παίδων της Εθνικής Ομάδας, καθώς και στον Ελληνικό λαό γιατί θέλει την Εθνική Ομάδα να πρωταγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Eρ. Αν είχες την δυνατότητα ποιές αλλαγές θα έκανες στο Ελληνικό Βόλεϊ;

Απ. Δεν χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στο Ελληνικό Βόλεϊ για να γίνει ανταγωνιστικό και εμπορικό όπως ήταν στο Παρελθόν. Μικρές πινελιές, περισσότερη αγάπη, θέληση για διάκριση και όραμα για το μέλλον.

Ερ. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό, ποια είναι η ομάδα της Καρδιάς σου;

Απ. Είναι «περιττή» η ερώτηση διότι όπως έχω δηλώσει αρκετές φορές ο Ολυμπιακός κατέχει σημαντικό μερίδιο στη ζωή μου και είναι το δεύτερο σπίτι μου μετά την οικογένεια μου. Έχω κατακτήσει σχεδόν τα πάντα μαζί του και εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Αποτελεί τρανό παράδειγμα προς μίμηση και για τις υπόλοιπες ομάδες γιατί παρόλο τους δύσκολους καιρούς υπάρχει όραμα το οποίο είναι το κυριότερο στοιχείο όπως προανέφερα για την πρόοδο μιας ομάδας και ενός συλλόγου.

Ερ. Πως είναι να αγωνίζεσαι κόντρα σε μια πρώην ομάδα σου;

Απ. Το δυσκολότερο κομμάτι της καριέρας μου ήταν να αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό όταν δεν ανήκα σε αυτόν. Όλα τα υπόλοιπα τα ξεπέρασα ευκολότερα ή τουλάχιστον προσπάθησα να τα ξεπεράσω διότι στον επαγγελματισμό δεν πρέπει να υπάρχουν συναισθηματισμοί ….

Ερ. Με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ στην Ελλάδα και δεδομένου του γεγονότος ότι ο Ολυμπιακός είναι από τους κύριους διεκδικητές του τίτλου, θεωρείς ότι μπορεί τη νέα χρονιά να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και γιατί όχι να κατακτήσει και το Champions League;

Απ. Πρέπει να βλέπουμε ρεαλιστικά τα πράγματα και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός του παρελθόντος ήταν σαφώς πιο «Δυνατός» και είχε περισσότερες πιθανότητες κατάκτησης του Champions League. Βεβαίως δεν πρέπει να μένουμε στο Παρελθόν αλλά να προσαρμοζόμαστε στο παρόν και στις υπάρχουσες συνθήκες. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Πρέπει να γίνονται σταθερά βήματα, με πρωταρχικό στόχο την διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο πρωταθλήματος όσο και κυπέλλου αλλά και στο League Cup. Πρέπει να κοιτάμε κατάματα όλους τους αντιπάλους και να προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε αγώνα και κάθε διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός αξίζει να επιστρέψει στις επιτυχίες του παρελθόντος. Το «βήμα» το οποίο πρέπει να κάνουμε τη νέα σεζόν είναι να προχωρήσουμε περισσότερο στο Champions League και στόχος θα είναι για αρχή μία καλύτερη πορεία από την περσινή. Βήμα-Βήμα είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε ξανά το δρόμο προς στην Ευρώπη.

Ερ. Κλείνοντας, ποια είναι η δυσκολότερη έδρα που έχεις αντιμετωπίσει ποτέ στη καριέρα σου;

Απ. Έχω περάσει από πολλές δύσκολες έδρες και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Τα παιχνίδια στην έδρα του Παναθηναϊκού δεν είναι απλώς δύσκολα αλλά πολλές φορές θα έλεγα και ακατάλληλα, λόγω της επικινδυνότητας για την σωματική μας ακεραιότητα. Τώρα όσον αφορά τις δύσκολες έδρες από πλευράς φιλάθλων και το κλίμα το οποίο διαμορφώνεται που σε δυσκολεύει να αποδώσεις, θα μπορούσα να πω ότι ήταν το μικρό γήπεδο της Ορεστιάδας σε συνδυασμό με την πολύ καλή ομάδα του παρελθόντος μια από τις πιο καυτές έδρες. Μιλώντας όμως για το πρόσφατο παρελθόν, έδρες όπως του Φοίνικα Σύρου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που παίξαμε φέτος τελικό και γενικότερα οι έδρες της επαρχίας που αγαπούν και στηρίζουν τις ομάδες τους, μας δυσκολεύουν αρκετά ώστε να μην μπορούμε να κάνουμε το «παιχνίδι μας». Πάντα όμως σε αθλητικό πλαίσιο χωρίς να ξεφεύγουν σε ακρότητες.


Επιμέλεια
www.tinostoday.gr