Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ Σε προηγούμενη ανοικτή επιστολή μου, είχα αναφερθεί στο ζήτημα του ελέγχου των δ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΝΤΩΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Σε προηγούμενη ανοικτή επιστολή μου, είχα αναφερθεί στο ζήτημα του ελέγχου των δηλώσεών μου, που ώφειλα να υποβάλω ως Αντιδήμαρχος. Επαναλαμβάνω αυτούσιο το κείμενο της τότε επιστολής μου:
«Επειδή χθες κυκλοφόρησε λίστα ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που περιλαμβάνει το όνομά μου, σε σχέση με πλημμελή υποβολή του πόθεν έσχες, ενημερώνω πρώτος τους πάντες, προς αποφυγή παρερμηνειών και για να είναι όλα καθαρά και ξάστερα.
Ως Αντιδήμαρχος έχω την υποχρέωση της υποβολής του πόθεν έσχες, σε ετήσια βάση. Προ μηνός μόλις ενημερώθηκα και ο ίδιος ότι ελέγχομαι για μη ορθή υποβολή δύο δηλώσεών μου. Αμέσως υπέβαλα τις εξηγήσεις που ώφειλα αρμοδίως. Συνέταξα μάλιστα και νέες δηλώσεις, τις οποίες υπέβαλα στην αρμόδια αρχή.
Θέλω να διευκρινίσω  τα εξής:
Πρώτον, η όποια παράλειψή μου ερευνάται, οφείλεται σε καθαρή αμέλεια.
Δεύτερον, η παράλειψή μου αφορά την ιδιωτική μου περιουσία (τραπεζικές καταθέσεις και μόνο) και δεν έχει καμία σχέση με το Δήμο.
Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας και δεν μου έχει απαγγελθεί καν κατηγορία. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να επαναλάβω ούτε τα περί τεκμηρίου αθωότητας. Απλά νοιώθω την ανάγκη να διαβεβαιώσω τους πάντες, όλη την τηνιακή κοινωνία, που με γνωρίζει τόσο ως επαγγελματία όσο και ως αυτοδιοικητικό, ότι πρόκειται για τυπική παράλειψή μου από αμέλεια, η οποία θεραπεύτηκε πλήρως από τη στιγμή που έλαβα γνώση.
Ελπίζω όλοι να σεβαστούν τις εξηγήσεις μου αυτές και σύντομα να τελειώσει αυτή η διαδικασία, που με στεναχώρησε, ειδικά από χθες, επειδή άστοχα και άδικα, έφτασε στη δημοσιοποίηση του ονόματός μου. Θα έπρεπε η τιμή και η υπόληψη των ανθρώπων και μάλιστα ανθρώπων που έχουν δώσει ασφαλές δείγμα γραφής εργαζόμενοι σκληρά τρεις δεκαετίες, να μην παραδίδεται βορά στα ΜΜΕ, πριν καν ολοκληρωθεί η αρχική έρευνα ενός ζητήματος.
Τέλος, δεσμεύομαι ότι με τον ίδιο τρόπο θα κρατήσω ενήμερη την τηνιακή κοινωνία, σε όποια εξέλιξη του θέματος».
Αυτά έγραφα τότε (30 Μάρτη 2014) και επειδή έχω μάθει να τηρώ τις δεσμεύσεις μου, ενημερώνω τους πάντες ότι ήδη ζητείται η κατάθεση ενός μάρτυρα και η επιβεβαίωση από την αρμόδια Αρχή (Αρχή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης) ότι πράγματι υπέβαλα, έστω και εκπρόθεσμα, συμπληρωματικές δηλώσεις (πράγμα που έπραξα αμέσως, την 18 και 19-2-2014). Η υπόθεση παραμένει σε επίπεδο προκαταρκτικής εξέτασης, δηλαδή δεν μου έχει απαγγελθεί κατηγορία.
Μπορεί να διανύουμε προεκλογική περίοδο αλλά πάνω από όλα τιμώ το λόγο μου απέναντι στους συμπατριώτες μου και με ενδιαφέρει να είμαι καθαρός απέναντί τους. Γι αυτό και τους καθιστώ κοινωνούς και της εξέλιξης αυτής, όπως θα το πράξω και στο μέλλον.
Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τα  τοπικά μέσα για την υπεύθυνη στάση τους στην υπόθεση και  όλους για το γεγονός ότι αυτή έμεινε εντελώς έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση. Σε αντίθεση με αρμόδιους και ΜΜΕ της πρωτεύουσας, που έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν ονόματα για μία υπό έρευνα υπόθεση, στο αρχικό της μάλιστα στάδιο, η Τήνος έδωσε  μαθήματα δημοσιογραφικού και πολιτικού ήθους κι αυτό είναι κάτι που είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω.
Αντώνιος Ξενόπουλος 
Αντιδήμαρχος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος