Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στο Ναυπηγείο του Νεωρίου στη Σύρο

Τη Σύρο επισκέφθηκε εσπευσμένα χθες ο Νίκος Συρμαλένιος μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Νεώριο, όπου συνοδευόμενος από την υποψήφια ευρ...

Τη Σύρο επισκέφθηκε εσπευσμένα χθες ο Νίκος Συρμαλένιος μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Νεώριο, όπου συνοδευόμενος από την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Καραμεσίνη, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ναυπηγείου.
Ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου εξέθεσε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την παύση πληρωμής μισθών και την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αποτελούν έκφραση της συσσωρευμένης αγανάκτησης και της έλλειψης εμπιστοσύνης προς την διοίκηση.

Ο Νίκος Συρμαλένιος, αφού σχολίασε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δεν υπήρξε ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου προσωπικά εκ μέρους του σωματείου για τις εξελίξεις, δήλωσε ότι «η επίσκεψή μας στο Νεώριο δεν έχει σε καμία περίπτωση προεκλογικό χαρακτήρα αλλά εντάσσεται στην διαρκή παρουσία και το ενδιαφέρον που ο ΣΥΡΙΖΑ έμπρακτα έχει δείξει προς το Νεώριο και τους εργαζόμενους με συγκεκριμένες ενέργειες και παρεμβάσεις».
Επίσης, εξήγησε για άλλη μια φορά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην επίμαχη τροπολογία ανάθεσης των δύο δεξαμενών, που δυστυχώς εκ των υστέρων δικαιώνεται αφού δεν διασφαλίστηκε η κατά προτεραιότητα πληρωμή των εργαζομένων. Τόνισε δε ότι είναι άξιο απορίας πώς από τη μία πλευρά η κυβέρνηση διατείνεται ότι με την τροπολογία έλυσε το πρόβλημα του Νεωρίου και την ίδια στιγμή παρακρατεί με την διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων τις πληρωμές των εμπορικών δραστηριοτήτων προς το ναυπηγείο. Τέλος, επανέλαβε ότι η συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων είναι δεδομένη και διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση έτσι ώστε να δοθούν λύσεις υπέρ των εργαζομένων και υπέρ της βιωσιμότητας του ναυπηγείου.
Σε ό,τι δε αφορά τη συνάντηση με τη διοίκηση, υπήρξε εκ μέρους τους ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για ενδεχόμενο κλείσιμο του ναυπηγείου.

11/5/2014