Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Αδελφοποίηση Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου και Εμπορικού Συλλόγου Άρτας

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ      ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ     Με απόλυτη επιτυχία σ...

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ
     ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ
ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ

    Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η α’ φάση της αδελφοποίησης των δύο εμπορικών συλλόγων της Τήνου και της Άρτας, που έλαβε χώρα στις 10 Μαΐου 2014 στην πόλη της Άρτας.
    Η αντιπροσωπεία της Τήνου  έφτασε στην Άρτα στις 9 Μαΐου και απαρτίζονταν από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κ. Τσιμέκη Ανδρέα πρόεδρο, κ. Δελλατόλα Γιάννη αντιπρόεδρο β’,
κ. Κολλάρου Λουκία γενική γραμματέας, κ. Κολλάρου Πετρίνα ειδική γραμματέας, κ. Δελλατόλα Μάνθο μέλος, κ. Πλακωτάκη Μαριάνθη μέλος, από το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών του κ. Πολυκανδρίτη Στάθη που αποτελούνταν από 13 χορευτές, από τους μουσικούς
κ. Απέργη Νίκο (βιολί) και κ. Γιαβρεδέλη Νίκο (λαούτο) και το μαρμαρογλύπτη κ. Δεσύπρη Ονούφριο (μέλος του Συλλόγου μας). Μαζί μας ήταν και μέλη των οικογενειών της αντιπροσωπείας καθώς και 16 άτομα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και συμμετείχαν ως εκδρομείς.
    Στην Άρτα μας υποδέχθηκαν θερμά τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας
κ.κ. Χουλιάρας Δημήτρης πρόεδρος, Λάμπρου Γιάννης γενικός γραμματέας, Κωστούλα Γεωργία ειδική γραμματέας, Λάμπρου Γιώργος μέλος, Λάμπρου Νίκος μέλος, Παναγιωτόπουλος Χάρης μέλος και Παναγιωτοπούλου Τζελένα μέλος.
    Η φιλοξενία της αντιπροσωπείας, το επίσημο γεύμα του Σαββάτου και το γεύμα της Κυριακής καθώς και όλες οι εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε παρακάτω πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, του Δήμου Άρτας, του Επιμελητηρίου Άρτας, της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Άρτας (Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ) και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.
    Η αδελφοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της Άρτας. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιου του Δ’, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς Βασίλης, ο Δήμαρχος Άρτας κ. Παπαλέξης Γιάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Παπάζογλου Χρήστος, ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ κ. Γιώτης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου κ. Τσιμέκης Ανδρέας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Χουλιάρας Δημήτρης.
    Εκφωνήθηκαν επίσης από τη γενική γραμματέα του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου κ. Κολλάρου Λουκία οι χαιρετισμοί του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεου του Δ’, του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου κ. Νικολάου, του Περιφερειακού Συμβούλου Τήνου κ. Βίλλα Μάνθου, του Προέδρου της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. κ. Αρμενάκη Δημήτρη και του αρχηγού της μειοψηφίας του Δήμου Τήνου κ. Ορφανού Σίμου.
    Μετά την ανάγνωση των πρακτικών έγκρισης της αδελφοποίησης των Δ.Σ. των συλλόγων από τους γενικούς γραμματείς, υπογράφηκε το Πρωτόκολλο Συμφωνίας Αδελφοποίησης από τους δύο προέδρους.
    Κατόπιν δόθηκαν τα δώρα στους τοπικούς φορείς. Από τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου δόθηκαν σε όλους μία εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μία αναμνηστική πλακέτα του Συλλόγου μας, το βιβλίο ‘Γη και Χωριό’ της κ. Βιδάλη Μαρίας και ένα folder με υλικό προβολής της Τήνου. Ειδικά στον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας δόθηκε ένας μαρμάρινος περιστεριώνας φιλοτεχνημένος από το γλύπτη Δεσύπρη Ονούφριο. Στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτης δόθηκε από το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου ένα πιστό αντίγραφο της Ιερής Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το βιβλίο ‘Εικόνες της Τήνου’ του κ. Γκερέκου. Επίσης σε όλους τους φορείς δόθηκαν αναμνηστικά από το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Πύργου του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.
    Ο Σύλλογός μας παρέλαβε από το Επιμελητήριο Άρτας ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και βιβλία για την Άρτα και από τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας ένα χειροποίητο έργο τέχνης με θέμα το κυρίαρχο δέντρο της Άρτας, την πορτοκαλιά. 
    Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης προβολής της Τήνου, η οποία περιελάμβανε φωτογραφίες, έργα μαρμαρογλυπτικής και παραδοσιακά προϊόντα. Η έκθεση λειτούργησε το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου από τις 09:00 έως και τις 21:00 με τα μέλη του συλλόγου μας να παρευρίσκονται και να δίνουν πληροφορίες για το νησί μας.
    Στη συνέχεια στην Πλατεία Σκουφά (την κεντρική πλατεία της Άρτας) το χορευτικό συνοδεία του βιολιού και του λαούτου παρουσίασε παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς περίπου για μισή ώρα και κατόπιν κάλεσε τους πολίτες της Άρτας που βρίσκονταν στην πλατεία να συμμετέχουν στο χορό και στο γλέντι.
    Την Κυριακή 11 Μαΐου το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας μας ξενάγησε στα αξιοθέατα της πόλης και των περιχώρων της, δηλαδή στην Παναγία Βλαχέρνα, στην Παναγία Παρηγορήτρα, στο Γεφύρι της Άρτας, στο φράγμα Πουρναρίου του ποταμού Άραχθου, στο Λαογραφικό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.
    Οι εκδηλώσεις της αδελφοποίησης καλύφθηκαν τηλεοπτικά από το περιφερειακό κανάλι ART TV, το οποίο καλύπτει όλη την περιφέρεια της Ηπείρου και εκπέμπει μέσω του ΟΤΕ TV.
    Η β’ φάση της αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου 2014 στο νησί μας.
    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως :
*τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου της Άρτας για τη θερμή φιλοξενία τους (διαμονή, φαγητό, ξενάγηση, διασκέδαση) και την άριστη οργάνωση των εκδηλώσεων. Περιμένουμε με χαρά να ανταποδώσουμε
*το Επιμελητήριο Άρτας για τη παραχώρηση της αίθουσας για την προβολή του νησιού μας
*την ομάδα του χορευτικού και τους μουσικούς που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις της αδελφοποίησης και επιβαρύνθηκαν τα έξοδα μετακίνησης.      
    
   
Για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

       Ο Πρόεδρος                                   Η Γενική Γραμματέας


    Ανδρέας Τσιμέκης                                   Λουκία Κολλάρου