Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Απάντηση στον κ. Νίκο Φώσκολο – ηλεκτρονική εφημερίδα Τηνιακή

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                           Τήνος, 3 Μαΐου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...









ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                           Τήνος, 3 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κε Φώσκολε,
Συνεχίζετε τη γνωστή σας δημοσιογραφική αποστολή αλλά απέχετε πολύ από το να τηρείτε και τα προσχήματα ακόμη. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την κοινή και ταυτόχρονη «επιχειρηματολογία» σας με τη «Δημιουργική Πορεία»;
Έχετε και σεις την αντίληψη ότι ο σεβασμός απονέμεται με τις φωτογραφίες και μόνο. Ούτε «καθαίρεση» ούτε «αποκαθήλωση» έγινε ούτε τίποτα το δραματικό, κατά τις άστοχες περιγραφές σας. Παράλληλα με την αναγκαία αλλαγή του χώρου, σκεφτήκαμε καλύτερη αξιοποίηση των φωτογραφιών σε ένα νέο χώρο αλλά συγχρόνως τέθηκε το ζήτημα του ότι ο νέος Δήμος υποχρεωτικά αγκαλιάζει την ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλο το νησί. Πρώην Δήμοι, πρώην Κοινότητες, μαζί με τους Δημάρχους της Τήνου, συνθέτουν την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Τήνου. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αυτό ισχύει για όλους. Για μας και ο τελευταίος Δημοτικός Σύμβουλος της Τήνου και ο τελευταίος Κοινοτικός Σύμβουλος ή Τοπικός Εκπρόσωπος χωριού, έβαλε το λιθαράκι του. Αυτή είναι η αντίληψή μας και αυτός είναι ο σεβασμός μας προς όσους έστρωσαν το δρόμο. Όλα τα άλλα είναι προεκλογικές σκοπιμότητες, αντιληπτές κι από μικρά παιδιά.
Βλέπουμε ότι ανακαλύψατε και την πλούσια δράση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Αθηναίου (του ανθρώπου που είχε το σθένος να λάβει θέση δημόσια, την κρίσιμη ώρα, για το συμφέρον όλης της Τήνου, πράξη γενναία που ποτέ δε θα ξεχάσουμε), κατηγορώντας μας ότι ούτε εκείνου τη φωτογραφία αναρτήσαμε. Μα αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει την αστοχία του επιχειρήματός σας. Για όλους ίσχυσε το ίδιο και όλοι θα τιμηθούν στο σωστό χώρο και με το σωστό τρόπο, όπως όμως αρμόζει στον Ενιαίο Καλλικράτειο Δήμο Τήνου.
Αυτό το τελευταίο απαντά και στις υπερβολές σας για την ανακαίνιση του χώρου, που θα φιλοξενούσε το νέο 21μελές Δημοτικό Συμβούλιο, πλέον του Δημάρχου και των τοπικών συμβούλων. Πού έπρεπε, κε Φώσκολε, να κάτσουμε και να συνεδριάσουμε από 1-1-2011, πάνω από 35 άνθρωποι; Πού θα ακουμπούσαν τις σημειώσεις τους; Στο γόνατο; Δεν φαίνεται πάντως η μειοψηφία να ενοχλήθηκε από την τρομερή και φοβερή «πολυτέλεια» που μας καταλογίζετε… Όσο για το υπερυψωμένο προεδρείο είναι για να έχει καλύτερη οπτική επαφή με το σύνολο της αίθουσας αλλά και όλη η αίθουσα να έχει εικόνα του Προεδρείου. Αν κι αυτό είναι επιλήψιμο ενημερώστε μας, ως τέταρτη εξουσία, πόσο θέλετε να το κοντύνουμε.
Αναφερθήκατε και σε «νυχτοκάματα» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Άνθρακας ο θησαυρός! Τις ατέλειες που ο Δήμος εντόπισε στον τάπητα του σχολείου, όπως ώφειλε (μέσα στα πλαίσια της τριετούς εγγύησης), υποχρέωσε την ανάδοχο να τα αποκαταστήσει. Αν δούλευαν μέρα ή νύχτα δικό της θέμα. Μακάρι και η πρώην Δημοτική αρχή Τήνου να είχε ενεργήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο Αθλητικό Κέντρο «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ». Τώρα δεν θα χρειαζόμασταν νέα εργολαβία.
Τέλος, επειδή σας έχει καταλάβει πρωτοφανής προεκλογικός και αντιπολιτευτικός οίστρος (ιδίως μετά τα αποτελέσματα που δημοσίευσαν άλλα ιστολόγια) και ψάχνετε να βρείτε υποσχέσεις που δεν έγιναν πράξη, μην κουράζεστε. Τις γνωρίζουμε και τις αναγνωρίζουμε. Σεις δε θέλετε να αντιληφθείτε σε ποια κατάσταση περιήλθε και ο Δήμος, στη δυσκολότερη συγκυρία της χώρας από τον πόλεμο. Πολιτικούς ηγέτες της πατρίδας, τους ακούσατε να λένε ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο» και δεν είδαμε να αντιδράσετε. Ήταν δυνατό να μη φτάσει στο Δήμο μας, η οικονομική τραγωδία της Ελλάδας; Ο Δήμος Τήνου, κατ εσάς, ώφειλε να μείνει αλώβητος απ’ όλα αυτά και με ένα μαγικό τρόπο να υλοποιήσει όλο το πρόγραμμά του, παρά τα κατά 73% μειωμένα τακτικά του έσοδα! Παρά την απαγόρευση προσλήψεων, το κύμα των συνταξιοδοτήσεων και τη διαρκή αύξηση αρμοδιοτήτων!
O χρόνος κυλά και οι εκλογές έρχονται. Λίγη υπομονή. Οι συμπατριώτες μας, θύματα και αυτοί στο σύνολό τους της οικονομικής λαίλαπας, θα δείξουν κατά πόσον τέτοιες επιθέσεις και τέτοια «επιχειρήματα» έχουν θέση σε προεκλογική μάχη και κατ επέκταση σε υπεύθυνα ιστολόγια ή υποτιμούν τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων και υποβιβάζουν δραματικά το δημόσιο διάλογο.
Υ.Γ Και για να σας στερήσουμε και αυτό το «επιχείρημα», οι φωτογραφίες έχουν επανατοποθετηθεί μέχρι να υλοποιηθεί ο τρόπος ανάδειξης όλων των επικεφαλής των Ο.Τ.Α. της Τήνου, όλης της Τήνου, σε χώρο που θα καταδεικνύει αληθινό σεβασμό στους παλαιούς αυτοδιοικητικούς του νησιού μας.