Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πόσα θες να μας τρελάνεις κ. Ορφανέ;

του Θόδωρου Αθηναίου Δεδομένου ότι ακούμε πολλά αντιφατικά και απίστευτα τελευταία, αποφάσισα να πάρω θέση. Συμπαθάτε με για τον τίτλ...

του Θόδωρου Αθηναίου

Δεδομένου ότι ακούμε πολλά αντιφατικά και απίστευτα τελευταία, αποφάσισα να πάρω θέση.
Συμπαθάτε με για τον τίτλο, αλλά τον δανείστηκα από δικό του άρθρο, σε πρόσφατη δημοσίευση.
Ο κ. Ορφανός έχει κάνει κεντρικό σύνθημα ότι ο Κροντηράς οικειοποιείται τα όποια έργα παρέλαβε από τους προκατόχους του. Δεν μας λέει όμως ότι, στους “προκατόχους” ΔΕΝ περιλαμβάνει τον εαυτό του, αφού ο κ. Ορφανός άφησε τα έργα να περάσουν από μπροστά του χωρίς, ΟΥΤΕ να ξεκινήσει καινούριο έργο, ΟΥΤΕ να ολοκληρώσει κάποιο από αυτά που εκείνος παρέλαβε.
Μοιραία λοιπόν, ο κ. Κροντηράς παρέλαβε από τους προκατόχους του κ, Ορφανού, το 1ο Δημοτικό από τον Κ. Αθηναίο και το παραδίδει σε φάση εκτέλεσης, το έργο του ΧΥΤΥ που μετά από πολλές περιπέτειες και δημαρχιακές θητείες μόνο εκείνος κατάφερε να προχωρήσει την πρώτη φάση, το κλειστό γήπεδο που το ολοκλήρωσε και τον Βιολογικό που τον παρέλαβε από τον προκάτοχο του Κ.Αθηναίου, τον κ. Απέργη(!!). Και όλα αυτά, διαθέτοντας το 1/4 των πόρων που διαχειρίζονταν ο κ.Ορφανός, σε ένα μεγαλύτερο και δαπανηρότερο Καλλικρατικό Δήμο, και με μικρότερα Δημοτικά Τέλη μετά τη μείωση που όφειλε να κάνει, ένεκα κρίσης.
Ενώ για άλλους Δήμους είναι ζητούμενο το αν θα ανταποκριθούν να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα (αρκετοί βρίσκονται σε διαχειριστικό έλεγχο), ο Δήμος Τήνου, όχι μόνο ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του, αλλά και σε πολλές που δεν τον αφορούσαν (προμήθεια υλικού για το ΚΥΤ, πίεση στελέχωσης ιατρικού προσωπικού, πετρέλαιο στα σχολεία κλπ) και παρέδωσε ένα σαφέστατα πλούσιο έργο, όχι μόνο στα έργα που ο κ. Ορφανός δεν άγγιξε, αλλά και σε νέα έργα (αεροδιακομιδές, αφαλατώσεις, διαχείριση πόσιμου νερού, ανακύκλωση κ.ά)
Μετά τη θητεία που παρουσίασε ο κ. Ορφανός, είναι αντικειμενικά ο τελευταίος που μπορεί να τον κρίνει. Τον έχω προκαλέσει δημοσίως και θα το κάνω πάλι, να μας παρουσιάσει το δικό του έργο κατά τη θητεία του. Δεν περιμένω ασφαλώς να το κάνει, ούτε καν αποτόλμησε να μας παρουσιάσει το δικό του δημιούργημα, την ανάπλαση της Αγκάλης, γιατί πρόκειται για έργο που φόρτωσε με δάνεια τον Δήμο, που θα πληρώνει 260.000€ ετησίως μέχρι το 2022, ενώ οι συνθήκες, οι παρατυπίες και τα συμφέροντα που παίχτηκαν πάνω σε αυτό, είναι κοινό μυστικό στα αυτιά του κάθε Τηνιακού.
Όταν συζητάω με το περιβάλλον του για αυτά, ακούω ότι «ο Ορφανός, έχει κάνει την αυτοκριτική του». Αλήθεια; Γιατί εμείς δεν έχουμε ακούσει τίποτα! Το έκανε δημόσια ή ιδιωτικά στα στελέχη του;
Τέλος πάντων, η αυτοκριτική είναι μια γενναία διαδικασία για να ζητήσει κάποιος συγνώμη για τα λάθη του και την χαιρετίζω για όποια από αυτά έχει αναγνωρίσει! Η αυτοκριτική όμως, δεν είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να τον χρίζει καταλληλότερο του κ. Κροντηρά. Απεναντίας! Και τέλος πάντων, ποια είναι η δική του πρόταση; Να γκρινιάζει περί ανικανότητας χωρίς να κοιτάζει τη δική του καμπούρα και να υπόσχεται χωρίς να υπολογίζει ότι τα πράγματα είναι απείρως χειρότερα, από την εποχή που δεν έτρεχε σχεδόν κανένα έργο στο Δήμο.
Το περιβάλλον Ορφανού, μη έχοντας τίποτα να αντιτάξει απέναντι στα πεπραγμένα του, αναγκάζεται να εξαντλείται στο να αφήσει την αίσθηση ότι ο κ. Ορφανός αποτελεί την φυσική συνέχεια του επιτυχημένου Δημάρχου και προκατόχου του, αείμνηστου στρατηγού Κώστα Αθηναίου.
Στο νεκροταφείο της Παναγίας, θα τρίζουν τα κόκαλα του μακαρίτη! Είναι τουλάχιστον αστείο για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, να ισχυρίζονται αυτό για τον κ. Ορφανό!
Αναρωτηθείτε μόνο αν είναι τυχαίο που σύσσωμη η οικογένεια Αθηναίου βρίσκεται στον απέναντι συνδυασμό! Είναι τυχαίο που ο αδερφός του, Ρένος Αθηναίος, υποστήριξε εγγράφως τον Κροντηρά στις προηγούμενες εκλογές; Είναι τυχαίο που ο ίδιος ο στρατηγός επαινούσε το έργο του Κροντηρά στον Δήμο Εξωμβούργου και προέτρεψε τον αδερφό του να τον στηρίξει εφόσον εξακολουθεί με την ίδια επιτυχία το έργο του;
Ο αείμνηστος πρώην Δήμαρχος, όχι μόνο δεν τον θεωρούσε φυσική του συνέχεια, αλλά ο κ. Ορφανός «τιμώρησε» τον στρατηγό επειδή «γκρίνιαζε» διαρκώς για το φτωχό του έργο, καθαιρώντας τον από αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου! Τα ξεχάσαμε κιόλας; Βούιξε ο τόπος τότε, όταν η Νομαρχία ήρθε να επιβάλει την τάξη και να αποκαταστήσει τον διωγμένο στρατηγό από τον κ. Ορφανό!
Είναι πολύ εύκολο να αναδεικνύεις τα κακώς κείμενα της θητείας του κ. Ορφανού (νιώθω σαν να κλέβω το παγκάρι της εκκλησίας). Το δυσκολότερο είναι να πείσω τους ψηφοφόρους του να αποφασίσουν για το καλό του τόπου. Να τους πείσω πως συμφέρον δικό τους είναι το καλό του νησιού και όχι οποιουδήποτε τύπου οικογενειακές ή προσωπικές υποχρεώσεις.
Πίσω από το εκλογικό παραβάν είμαστε ο καθένας μόνος του! Ο μόνος που βρίσκεται μαζί μας εκείνη τη στιγμή, είναι η συνείδησή μας για το μέλλον των παιδιών μας. «Σκεφθείτε σοβαρά και πράξετε κατά συνείδηση» θα σας έλεγε ο στρατηγός, που όλη του τη ζωή την αφιέρωσε στο νησί και τους κατοίκους του.